Albion Hotel in Ieper viert perspectief op heropening met kinderkunst

We zien Ruth Decramer (rechts) en haar mama Christiane Praet, beiden bestuurders van het Albion Hotel, met enkele van de kinderkunstwerken. (Foto TOGH)
We zien Ruth Decramer (rechts) en haar mama Christiane Praet, beiden bestuurders van het Albion Hotel, met enkele van de kinderkunstwerken. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Nu het Overlegcomité besliste dat de horeca op 1 mei de deuren weer mogen openen, ziet ook Albion Hotel een lichtje aan het einde van de tunnel. Om dat te vieren fleuren ze hun ramen op met fleurige kunstwerken van kinderen van de Ieperse basisscholen.

Albion Hotel kijkt positief vooruit en wil de boodschap ‘nog even volhouden – samen sterk’ kleurrijk benadrukken. “Nu het toerisme in Ieper op een laag pitje staat, kunnen we enkel hoopvol naar de toekomst kijken”, zegt zaakvoerder Ruth Decramer van Albion Hotel. “Er is zeker licht aan het einde van de tunnel. Sinds vrijdag weten we dat dit 1 mei wordt. Aangezien we graag lokale samenwerkingen aangaan, kregen we het idee om alle Ieperse basisscholen aan te schrijven om kunstwerkjes te maken om de gevel van Sint-Jacobsstraat en Sint-Jacobsnieuwweg op te fleuren. Op die manier brengen we een positieve boodschap aan passanten én kunnen de kleine kunstenaars hun eigen creativiteit een tijdje in het straatbeeld bewonderen.”

Ontbijt

De coronacrisis hakt er zwaar in. Toch weigeren Ruth Decramer en haar team om bij de pakken te blijven zitten. “2020 was op zijn minst uitdagend te noemen en ook 2021 legde aan op deze manier”, vervolgt Ruth. “Net voor er sprake was van corona en lockdown, ging Albion Hotel van start met het promoten van het ontbijt ook voor niet-logerende gasten. ‘s Morgens kun je er, wanneer het weer mag, aanschuiven aan de ontbijttafel voor een heerlijk ontbijt met authentieke producten van lokale ambachtslui.”

Hartverwarmend

Door de lockdown hebben ze bij Albion Hotel veel tijd om na te denken. Zo kwam het idee om de grote ramen op te fleuren. “Heel regelmatig doen we onze toer van het gebouw om alles te controleren nu alles zolang leegstaat”, gaat Ruth Decramer verder. “De grote ramen aan de voorzijde van het hotel schreeuwden om meer. Onze kinderen lopen school in de VBS Capucienen. Wij stelden de vraag aan directeur Stijn Dujardin om hiervoor met alle lagere centrumbasisscholen samen te werken. Stijn zag hier onmiddellijk muziek in en contacteerde de vrije basisscholen, Albion Hotel contacteerde de andere basisscholen. Zo ging de bal aan het rollen. De respons en het enthousiasme bij de scholen was aanstekelijk. Hartverwarmend!”

Veerkrachtige kinderen

“Toen de vraag van Ruth kwam, hebben we geen moment getwijfeld”, zegt directeur Stijn Dujardin van VBS Capucienen. “En niet alleen omdat haar kinderen op onze school zitten. Daarom hebben we samen beslist om er ook de andere scholen bij te betrekken. Onze kinderen zijn veerkrachtig en kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Daar kunnen we veel van leren. Dat ‘volhouden’ de enige juiste boodschap is, daar moeten we geen tekeningetje bij maken. Of net wel dus toch in dit geval.”

“Uit alle kunstwerken worden willekeurig drie creaties gekozen. De kinderen mogen met hun gezinsbubbel komen genieten van een heerlijk ontbijt, van zodra het weer mag natuurlijk”, besluit Ruth Decramer. (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.