Albert Verstraeten is overleden: “‘Roberto de Weerman’ was ieders vriend”

Weerman Roberto in de opnamestudio van Radio Media, een van de laatste foto's die van hem genomen zijn op 5 juli 2020. © Paul Spollie
Redactie KW

Op woensdag 7 oktober is Elsegemnaar Albert Verstraeten overleden in het ziekenhuis na een kwalijke val eerder deze week. ‘Roberto de Weerman’, bekend van Radio Media, werd geboren op 20 november 1939 en zou dus binnenkort 81 jaar geworden zijn.

Op het bericht dat Rob van Roy, redacteur en radiopresentator bij Radio Media, naar aanleiding daarvan postte op sociale media, kwamen veel reacties van dorpsgenoten die hun medeleven betuigden bij het heengaan van de kleurrijke persoon die ‘Roberto de Weerman’ was.

“Een monument uit onze uitzendregio is niet meer”, opperde sportverslaggever Rob van Roy. “Vandaag is ons komen te ontvallen de man die Radio Media tot ver buiten onze uitzendregio op de Belgische kaart plaatste. Door zijn optredens in onder meer Man bijt Hond, Iedereen Beroemd, de artikels die over hem verschenen in weekbladen als Humo en zeker niet te vergeten zijn optredens in The Sky is the Limit.”

Sappig Anzegems dialect

“Sinds de oprichting van Radio Express, nu Radio Media, was hij een toegewijde medewerker die instond voor het onderhoud van de studio’s. Ook fleurde hij onze luisteraars op met zijn wekelijks weerpraatje op zondag, dat doorspekt was met volkse wijsheid en gezegden in het sappig Anzegems dialect.”

Accordeonparade

“En uiteraard niet te vergeten de liefhebbers van accordeonmuziek die Roberto gelukkig maakte op vrijdagvoormiddag met de Accordeonparade tussen 11 en 12 uur. Roberto, het gaat je goed hierboven bij andere illustere weermannen als een Armand Pien. Bij wijze van in memoriam krijgen we vandaag tussen 10 en 12 uur nog eenmaal de accordeonparade”, mijmert Van Roy. “En iedere zondagvoormiddag zal er een Robertomomentje zijn: R.I.P. Roberto!”

De begrafenis is nu zaterdag om 10.30 uur in de Sint-Stephanuskerk in Vichte. “Er zijn geen rouwbrieven verstuurd, de dienst is wel aangekondigd op Radio Media en op Facebook. Iedereen is van harte welkom”, laat Martine Taelman, vertrouwenspersoon van Roberto, weten.

(GV)

Vandaag, vrijdag 9 oktober, is er eerbetoon aan Roberto op Radio Media. En van 10 tot 12 uur wordt de accordeonparade opgedragen aan Roberto. Radio Media: op 107 FM voor Zuid-West- en Oost-Vlaanderen.

Fragment uit The Sky is the Limit met Roberto de Weerman en Willy Naessens:

https://www.youtube.com/watch?v=Wzq-rXD8i7c

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier