Albert Heijn mag nieuwe vestiging in Ingelmunster optrekken

Hier zou een vestiging van Albert Heijn komen. Omwonenden hebben nog dertig dagen tijd om bezwaar aan te tekenen. © FODI
Philippe Verhaest

Het gemeentebestuur heeft groen licht gegeven om een filiaal van Albert Heijn langs de Kortrijkstraat te bouwen. Buurtbewoners hebben wel nog dertig dagen om beroep aan te tekenen.

In juni raakte bekend dat de Nederlandse supermarktketen ook in Ingelmunster wilde neerstrijken. Op de site van de voormalige discotheek Verso en het aanpalende Super Music zou een vestiging van de prijzenbreker moeten verrijzen, pal tegenover het recent vernieuwde Aldi-filiaal.

Nu heeft het schepencollege een vergunning afgeleverd. “Met die kanttekening dat buurtbewoners nog dertig dagen de tijd hebben om beroep aan te tekenen”, duidt burgemeester Kurt Windels (De Brug). “Daarna kan de uitvoering van de plannen gebeuren.”

Albert Heijn zou – naast Aldi, Delhaize en Lidl – de vierde supermarktketen zijn die Ingelmunster wil ‘bedienen’. “Van verzadiging is geen sprake”, vindt Windels. “Het aanbod van Albert Heijn is complementair met dat van de andere supermarkten en veel Ingelmunsternaren lijken hun komst ook als een meerwaarde te beschouwen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.