Albert Barbier en Simonne Feys zijn 60 jaar getrouwd

Albert en Simonne met hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. (foto EDB)
Redactie KW

Albert Barbier (81) en Simonne Feys (80) vierden zondag hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden afgehaald door een limousine die stopte bij hun drie kinderen en trokken zo naar restaurant Quatre-Quarts waar de familiebubbel feest vierde.

Albert groeide op in Westvleteren in een gezin van drie kinderen. Zijn zus leeft nog maar zijn broer is overleden. Bij Simonne waren ze met negen kinderen, van wie er nog vijf in leven zijn. Albert en Simonne leerden elkaar kennen op een feest in Woesten. Ze waren toen 17 jaar oud. Ze dansten de hele avond maar zagen elkaar niet terug.

Twee jaar later ontmoetten ze elkaar weer op een dansfeest tijdens Poperinge kermis in cinemazaal Normandië. Na twee jaar trouwden ze op 12 juli 1960. Er was feest in Woesten.

‘Familiegazette’

Albert werkte bij een landbouwer en kon later aan de slag bij Vetex. “Ze kwamen toen met een bus van de Vetex het werkvolk uit de Westhoek ophalen. Ik was altijd laat thuis en in 1968 zijn we in Bissegem komen wonen. We woonden tot 1971 in de Rijmsnoerstraat en trokken dan naar de Blekerijstraat. In 1977 zijn we naar ‘t Volkshuis in Bissegem verhuisd.”

Simonne baatte dit café acht jaar uit. Albert werkte toen ‘s nachts en kon overdag wat helpen. In 1984 nam het koppel de intrek in de huidige woning in de Bissegemsestraat. De laatste 18 jaar van zijn loopbaan werkte Albert in de Kortrijkse Katoenspinnerij. Simonne zorgde voor haar gezin en het huishouden. Beiden werken nog graag in de tuin en Simonne onderhoudt de mooie visvijver. “We blijven dit doen zolang we kunnen”, zeggen ze. Het koppel geniet ook van een uitstapje of een etentje met kinderen en kleinkinderen. “Vroeger gingen we veel dansen en daar deden we vele kilometers voor.”

Albert en Simonne zijn bestuurslid van S-plus in Bissegem, Albert is er zelfs secretaris. Ze spelen graag bowling maar momenteel kan dit nog niet. Ze zijn ook vrijwilliger bij Buren voor Buren en Albert is daarenboven mantelzorger voor een buurvrouw. Zijn handen zijn altijd klaar om te werken en te helpen. Albert is ook vaandeldrager van Bissegem en van de provincie West-Vlaanderen.

De kinderen zijn Marleen (59) die in Gullegem woont, Ronny (54) die in Heule woont en Anja (50) uit Kortrijk. Er zijn ook zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen. “We hebben ondertussen al een vierdubbel viergeslacht”, zegt Simonne trots. “Tijdens de coronatijd maakten onze kinderen en kleinkinderen een ‘familiegazette’, om de bezoekjes die wegvielen te compenseren.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier