In het woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis Brugge woedt het coronavirus hevig. "De eerste vaststellingen werden een tiental dagen geleden gedaan", zegt directeur Dirk Snauwaert. "Ondertussen zijn er te veel besmettingen om bewoners individueel in isolatie te houden en werd er overgegaan tot cohortering in het huis. Het woonzorgcentrum rekent op de overheid dat alle bewoners en medewerkers getest worden om erger te voorkomen."

Maatregelen

"Westervier had nochtans net als alle woonzorgcentra doorgedreven maatregelen genomen om het coronavirus uit het woonzorgcentrum te houden. Maar ondertussen is er bij een derde van de bewoners een sterk vermoeden van besmetting, waarvan een deel van de bewoners al positief testte. Daarom werd vrijdag besloten om over te gaan tot cohortering. De betrokken afdelingen werden volledig afgesloten van de rest van het woonzorgcentrum. Wij hopen dat op deze manier dat de covidvrije afdeling gespaard blijft. De familieleden van alle bewoners werden op de hoogte gebracht."

Verschrikkelijk

"Wat zich nu in ons woonzorgcentrum afspeelt is verschrikkelijk, er zijn geen woorden voor. Alleen maar stilte en verstomming. Sinds vorige week woensdag moesten we afscheid nemen van veertien bewoners. Dat doet ons allemaal heel veel pijn. Des temeer omdat we weten dat wij er écht alles aan gedaan hebben om het virus buiten te houden. Wat ons echt kon helpen was een testafname van alle bewoners en medewerkers zodat we gericht konden werken. We hebben hier meermaals op aangedrongen. Helaas was dit tot nu toe niet mogelijk waardoor we nu in dergelijke situatie zijn terecht gekomen.", zegt directeur Dirk Snauwaert.

De coördinerend en raadgevend arts van het woonzorgcentrum verwacht dat de komende dagen nog meer bewoners ziek zullen worden. "Naast onze bewoners lopen ook onze medewerkers een groot risico. Op vandaag zijn er negen medewerkers thuis ziek. Gelukkig blijft iedereen onder de zeer ernstige omstandigheden gemotiveerd en aan het werk. Daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Maar nogmaals, de testen moeten er komen. Alleen dan krijgen mensen in de woonzorgcentra zicht op de situatie. Ik heb de belofte gekregen dat die tests donderdag 9 april zullen arriveren", besluit Dirk Snauwaert.

In het woonzorgcentrum Westervier in Sint-Kruis Brugge woedt het coronavirus hevig. "De eerste vaststellingen werden een tiental dagen geleden gedaan", zegt directeur Dirk Snauwaert. "Ondertussen zijn er te veel besmettingen om bewoners individueel in isolatie te houden en werd er overgegaan tot cohortering in het huis. Het woonzorgcentrum rekent op de overheid dat alle bewoners en medewerkers getest worden om erger te voorkomen.""Westervier had nochtans net als alle woonzorgcentra doorgedreven maatregelen genomen om het coronavirus uit het woonzorgcentrum te houden. Maar ondertussen is er bij een derde van de bewoners een sterk vermoeden van besmetting, waarvan een deel van de bewoners al positief testte. Daarom werd vrijdag besloten om over te gaan tot cohortering. De betrokken afdelingen werden volledig afgesloten van de rest van het woonzorgcentrum. Wij hopen dat op deze manier dat de covidvrije afdeling gespaard blijft. De familieleden van alle bewoners werden op de hoogte gebracht.""Wat zich nu in ons woonzorgcentrum afspeelt is verschrikkelijk, er zijn geen woorden voor. Alleen maar stilte en verstomming. Sinds vorige week woensdag moesten we afscheid nemen van veertien bewoners. Dat doet ons allemaal heel veel pijn. Des temeer omdat we weten dat wij er écht alles aan gedaan hebben om het virus buiten te houden. Wat ons echt kon helpen was een testafname van alle bewoners en medewerkers zodat we gericht konden werken. We hebben hier meermaals op aangedrongen. Helaas was dit tot nu toe niet mogelijk waardoor we nu in dergelijke situatie zijn terecht gekomen.", zegt directeur Dirk Snauwaert.De coördinerend en raadgevend arts van het woonzorgcentrum verwacht dat de komende dagen nog meer bewoners ziek zullen worden. "Naast onze bewoners lopen ook onze medewerkers een groot risico. Op vandaag zijn er negen medewerkers thuis ziek. Gelukkig blijft iedereen onder de zeer ernstige omstandigheden gemotiveerd en aan het werk. Daar ben ik hen heel erg dankbaar voor. Maar nogmaals, de testen moeten er komen. Alleen dan krijgen mensen in de woonzorgcentra zicht op de situatie. Ik heb de belofte gekregen dat die tests donderdag 9 april zullen arriveren", besluit Dirk Snauwaert.