Al veel volk donderdag op Oostendse strand

Een gezellige drukte op het strand. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

Op de eerste van de vier voorspelde hittedagen trokken velen donderdagnamiddag al naar het Oostendse strand. De social distancing-regels werden netjes gerespecteerd.

Met enkele superzonnige dagen in het verschiet belooft het opnieuw een druk weekend te worden in Oostende. De drie stranden in het centrum van de stad waarvoor je je op voorhand moet aanmelden, zijn zo goed als volzet op zaterdag 8 augustus. Mensen die voor die dag willen afreizen en op een strand in het centrum willen zonnebaden, kunnen nog steeds een aanmelding maken op het Klein Strand. Deze zone is wel onbewaakt en er mag dus niet gezwommen worden. Wie wil zwemmen kiest best voor de minder drukke stranden buiten het centrum van Oostende.

Het aanmeldingssysteem zal ook nog tot minstens woensdag 12 augustus actief blijven. Stad Oostende roept mensen op hun bezoek goed te plannen en zeker te reserveren voor de komende dagen. Indien het reeds volzet is, moet men meteen naar de andere, minder drukke stranden komen, waar zeker plaats genoeg is.

Strandparkings

Door de verwachte drukte is het ook aangewezen om gebruik de maken van de strandparkings om de wagen te parkeren. Deze zijn gelegen op wandelafstand van het strand en je betaalt er slechts 3 euro voor een hele dag. Een overzicht van deze parkings is terug te vinden op www.visitoostende.be/goedgepland.

Bezoekers die via de trein naar Oostende reizen activeren best de functie ‘notificaties’ van de NMBS-app. Dat is een waarschuwingssysteem in de app dat je in real time op de hoogte brengt van de situatie van je trein. Hoe je deze kunt activeren ontdek je via www.belgiantrain.be/nl/news/coronavirus/tips-summer-train

Hou er zeker rekening mee dat het dragen van een mondmasker verplicht is binnen de bebouwde kom van Oostende.

Meer info: www.visitoostende.be.

Velen zochten vandaag al verkoeling aan zee.
Velen zochten vandaag al verkoeling aan zee.© Peter Maenhoudt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier