In woonzorgcentrum 't Ponton in de Nachtegalenlaan in Oostende zijn intussen drie bewoners overleden door corona. Ruim een week geleden al raakte bekend dat één bewoner, vermoedelijk besmet met corona, was gestorven.

Acht medewerkers van het rusthuis testten vorige week positief, van één medewerker is het testresultaat nog niet bekend. Er zijn intussen geen medewerkers meer bijgekomen met een positieve test en normaal zullen deze week drie medewerkers genezen zijn en weer aan de slag kunnen, zo meldt het rusthuis.

Iedereen wordt getest

16 bewoners van 't Ponton verblijven in isolatie op één afdeling. De nodige maatregelen worden nog steeds in acht genomen en op vrijdag 3 april ontving het woonzorgcentrum 1.000 FFP-2-maskers.

"We kregen maandagnamiddag bericht dat we morgen of woensdag voldoende testkits zullen ontvangen van de overheid voor het testen van al onze bewoners en medewerkers," vertelt algemeen directeur Rik Coture van het overkoepelende Squatina. "We zullen ons organiseren om deze test zorgvuldig te kunnen afnemen."

Woonzorgcentrum 't Ponton in de Nachtegalenlaan in Oostende telt 78 bewoners en 98 medewerkers.

(HH)

In woonzorgcentrum 't Ponton in de Nachtegalenlaan in Oostende zijn intussen drie bewoners overleden door corona. Ruim een week geleden al raakte bekend dat één bewoner, vermoedelijk besmet met corona, was gestorven. Acht medewerkers van het rusthuis testten vorige week positief, van één medewerker is het testresultaat nog niet bekend. Er zijn intussen geen medewerkers meer bijgekomen met een positieve test en normaal zullen deze week drie medewerkers genezen zijn en weer aan de slag kunnen, zo meldt het rusthuis.16 bewoners van 't Ponton verblijven in isolatie op één afdeling. De nodige maatregelen worden nog steeds in acht genomen en op vrijdag 3 april ontving het woonzorgcentrum 1.000 FFP-2-maskers. "We kregen maandagnamiddag bericht dat we morgen of woensdag voldoende testkits zullen ontvangen van de overheid voor het testen van al onze bewoners en medewerkers," vertelt algemeen directeur Rik Coture van het overkoepelende Squatina. "We zullen ons organiseren om deze test zorgvuldig te kunnen afnemen."Woonzorgcentrum 't Ponton in de Nachtegalenlaan in Oostende telt 78 bewoners en 98 medewerkers. (HH)