Al drie arbeidsongevallen bij huisvuilophalers in Brugse regio door scherpe voorwerpen in zak

Redactie KW

In de voorbije weken werd afvalintercommunale IVBO tot drie keer toe geconfronteerd met een arbeidsongeval ten gevolge van een scherp voorwerp in een restafvalzak. De ophalers hielden er een tijdelijke arbeidsongeschiktheid aan over, en de IVBO neemt dan ook maatregelen.

Dergelijke ongevallen kunnen voorkomen worden door géén scherpe of gevaarlijke voorwerpen in de restafvalzak te stoppen, laat de IVBO in een persbericht weten. De intercommunale geeft meteen ook nog enkele richtlijnen mee: glas hoort thuis in de glasbol (vlak glas op het containerpark), kleine scherven kan je beter verpakken zodat ze niet meer door de zak kunnen prikken, zakken die volgepropt en dicht gekleefd zijn, vormen een moeilijk hanteerbaar gewicht voor de ophalers, dus bind je de zak alleen dicht met de daarvoor voorziene flappen, en niet met tape of plakband. Injectienaalden moeten in een naaldbox worden bewaard; de volle naaldbox moet bij het KGA op het containerpark. Een naaldcontainer is te koop bij de apotheek.

Wie de goeie raad alsnog in de wind slaat, riskeert een boete. Bij vaststelling van aanwezigheid van scherpe voorwerpen in de vuilniszak wordt dit gemeld aan de politie, merkt de IVBO tot slot nog op.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier