Al dertien bewoners besmet in woonzorgcentrum De Zilverberg in Rumbeke

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Er zijn ondertussen al dertien bewoners besmet met het coronavirus in wzc De Zilverberg, vorige week waren dat er nog maar vijf. Ook in wzc Sint-Henricus zijn er al vijf besmettingen.

Naar analogie met de trend in de maatschappij worden wij binnen Motena ook geconfronteerd met medewerkers en klanten die positief testen op Covid-19. In het geval van zo’n positieve test worden steeds de nodige stappen gezet om collega’s en klanten waarmee deze medewerkers nauw contact hadden te testen”, vertelt voorzitter Bart Wenes.

“Dertien bewoners van wzc De Zilverberg hebben positief getest op Covid-19. Er werd een cohorte werking opgezet in de betreffende afdeling om de positief geteste bewoners te scheiden van de andere bewoners”, klinkt het. Vorige week waren er hier nog maar vijf besmettingen.

“In wzc Sint-Henricus in Rumbeke zijn er momenteel vijf positieve bewoners. In assistentieflats ‘t Rochus zijn er momenteel vier bewoners die positief zijn. Op 12 november werden alle andere bewoners preventief getest. Maaltijden kunnen voorlopig niet meer samen worden genuttigd.

Op 8 november werd een gebruikersgroep van het Dagverzorgingscentrum preventief getest en ook alle medewerkers. Er zijn twee gebruikers die positief hebben getest en die nu in thuisisolatie zitten.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier