Al 35.000 West-Vlaamse gezinnen gaan voor groepsaankoop groene energie

© Getty Images
Philippe Verhaest

De negende groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie is opnieuw een succes. Al meer dan 35.000 gezinnen schreven zich in. “Ongeveer een kwart meer dan in dezelfde periode vorig jaar”, stelt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.

Nog tot en met 11 februari kunnen particulieren en ondernemingen (met een jaarverbruik tot 50.000 kWh voor elektriciteit en 100.000 kWh voor gas) zich gratis inschrijven voor de groepsaankoop. “De veiling voor energieleveranciers is voorzien op woensdag 12 februari”, verduidelijkt gedeputeerde voor milieu, natuur en landschap, Jurgen Vanlerberghe (SP.A). “Daarna krijgen alle ingeschrevenen een voorstel op maat voor een contract van één jaar. Pas daarna kan je beslissen om in te tekenen.”

Bij groepsaankoop van vorig jaar schreven liefst 67.275 West-Vlaamse gezinnen zich vrijblijvend in. “46.141 van hen – zo’n 69 procent – ging ook effectief in op het aanbod en bespaarden gemiddeld 200 euro. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de provincie stapten in totaal al zo’n 264.000 gezinnen en bedrijven over.”

Met de groepsaankoop wil de provincie de West-Vlamingen en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. “Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen, kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor honderd procent groene stroom.”

Info: www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop en 0800 18 711 (gratis).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier