Al 300 Kortrijkzanen kandidaat voor ‘Kortrijk Helpt’

De medewerkers van de dienst 1777 zijn zeven dagen op zeven in de weer om mensen die hulp nodig hebben te koppelen aan mensen die die aanbieden. (Foto genomen voor de crisis) © AN
Redactie KW

Twee weken geleden lanceerde de stad ‘Kortrijk Helpt’. Een initiatief waar mensen die in coronatijden hun steentje willen bijdragen, terecht kunnen. Momenteel stelden al meer dan 300 Kortrijkzanen zich kandidaat om hulp te bieden aan stadsgenoten die het nodig hebben.

Om de Kortrijkzanen maximaal te bereiken, worden sinds kort ook 20.000 kaartjes van ‘Kortrijk Helpt’ verspreid in het stadscentrum. “Dit gebied krijgt extra aandacht omdat men er vaak anoniemer woont. In alle flatgebouwen in de binnenstad, waar relatief meer kwetsbare senioren wonen, worden 250 affiches opgehangen in de portalen. Dit doen 10 stadsmedewerkers, waarvan de meeste normaal voor Parko in dienst zijn”, klinkt het bij de stad.

Ook de cover van het stadsmagazine april staat in het teken van Kortrijk Helpt. “Zo roepen we iedereen die hulp nodig heeft op om contact op te nemen via het gratis nummer 1777.”

Daarnaast zijn de stadsmedewerkers al sinds vorige week in de weer om alle 70-plussers in de stad telefonisch te contacteren. “Ze stellen hen de vraag hoe het met hen gaat, of de mensen zich kunnen behelpen en of zij extra zorgen nodig hebben. Waar nodig schakelen we een vrijwilliger van ‘Kortrijk Helpt’ in. Van de in totaal 13.390 Kortrijkzanen ouder dan 70 jaar werden er al 5.325 bereikt.”

Als je je zorgen maakt over iemand die je zelf niet kan helpen, kan je dat ook signaleren via het gratis nummer 1777. Vanuit ‘Kortrijk Helpt’ wordt dan sowieso contact opgenomen met deze mensen. “Onze medewerkers brengen kandidaten van ‘Kortrijk Helpt’ in contact met zij die hulp kunnen gebruiken. We hanteren hierbij een één-op-één principe om het besmettingsgevaar te minimaliseren.” Kandidaten-helpers worden vooral ingezet om boodschappen te doen, warme maaltijden te koken en de hond uit te laten. Maar ook over andere zaken kan overlegd worden.

Wil je zelf ook nog helpen? Dat kan door in te schrijven op www.kortrijk.be/kortrijkhelpt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier