Al 25.000 duikers bezochten Duiktank Transfo in Zwevegem

Redactie KW

Na een wat bescheiden start, hebben de duikers blijkbaar de weg gevonden naar de duiktank op de Transfosite. Men mocht er de 25.000ste bezoeker verwelkomen.

“De jongste weken hebben we echt veel volk mogen verwelkomen. We hebben pas vier maand terug de 20.000ste duiker mogen huldigen en we hebben nu al de 25.000ste bezoeker. Veel vlugger dan verwacht.”, zei Marc Maelfait, verantwoordelijke van de duiktank.

De duiktank kende inderdaad een wat aarzelende start met in het eerste jaar 3.000 bezoekers. Het jaar daarop waren er 7.000 en in 2017 waren er 10.000, zodat men enkele maanden terug op een totaal van 20.000 kwam. De duiktank werd op 21 maart 2015 geopend.

De 25.000ste duiker was Robert Roldan uit Sint-Lodewijk Deerlijk. Hij startte enkele maanden terug zelf met de duikclub ‘Divesquad’. “Ik ben een trouwe bezoeker aan de duiktank. Minstens een keer per week kom ik hier duiken.”, zei de man die aangenaam verrast was.

Volgens Robert is de sterkte van de duiktank vooral dat er een goede leiding is en het er gemakkelijk is om te trainen. “In mijn specifieke geval is het ook leuk dat de tank dichtbij huis is.”

Als geschenk kreeg hij een grote fles Cava en een attentie van de provincie. De drukte in de duiktank zal de komende weken wel wat afnemen. “Tijdens de zomer gaan we meer duiken in open waters. Ik denk dan aan de Gavers of tijdens de verlofperiode in Egypte of zo.”, gaf Robert Roldan nog mee.

(GV – Foto GV)