Het noodlot blijft het woonzorgcentrum Westervier in de Speelpleinlaan in Sint-Kruis achtervolgen. Inmiddels zijn al 18 van de 118 hoogebejaarde bewoners in twee weken tijd bezweken aan het covid-19 virus. Pas woensdagavond kreeg directeur Dirk Snauwaert na lang aandringen testkits om na te gaan of de overige bewoners en de 113 personeelsleden van Westervier al dan niet besmet zijn door het coronavirus.

Directeur Dirk Snauwaert van Westervier. (foto gf)

"Net als enkele andere Belgische woonzorgcentra waren die testkits voorzien van een foute handleiding", zucht Dirk Snauwaert. Toch slaagden enkele artsen erin om donderdag en vrijdag alle betrokkenen te testen. "De stalen zijn opgestuurd naar een labo. Pas begin volgende week verwachten we de resultaten van die tests. Minstens even belangrijk om weten is welke lessen het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid zal trekken en tot welke nieuwe richtlijnen voor de Vlaamse woonzorgcentra dit zal leiden", aldus Dirk Snauwaert.

Het noodlot blijft het woonzorgcentrum Westervier in de Speelpleinlaan in Sint-Kruis achtervolgen. Inmiddels zijn al 18 van de 118 hoogebejaarde bewoners in twee weken tijd bezweken aan het covid-19 virus. Pas woensdagavond kreeg directeur Dirk Snauwaert na lang aandringen testkits om na te gaan of de overige bewoners en de 113 personeelsleden van Westervier al dan niet besmet zijn door het coronavirus."Net als enkele andere Belgische woonzorgcentra waren die testkits voorzien van een foute handleiding", zucht Dirk Snauwaert. Toch slaagden enkele artsen erin om donderdag en vrijdag alle betrokkenen te testen. "De stalen zijn opgestuurd naar een labo. Pas begin volgende week verwachten we de resultaten van die tests. Minstens even belangrijk om weten is welke lessen het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid zal trekken en tot welke nieuwe richtlijnen voor de Vlaamse woonzorgcentra dit zal leiden", aldus Dirk Snauwaert.