Met mooi weer in het vooruitzicht wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende opnieuw geactiveerd. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op de stranden gegarandeerd is. Het is de tweede keer dat het systeem zal worden gebruikt.

Registreren nodig voor 3 stranden

Voorlopig lopen de reservaties vlot. In totaal werden al 12.500 reservaties genoteerd. Daarvan zijn er 3.300 reservaties voor donderdag, 5.100 voor vrijdag, 3.000 voor zaterdag en 1.100 voor zondag. "Het is moeilijk om nu al in te schatten hoe druk het wordt, maar de cijfers lijken in dezelfde lijn te liggen als de vorige keer", klinkt het. Tijdens het eerste weekend van het aanmeldingssysteem in juli bleek het goed te werken.

Het systeem is enkel actief voor het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig. Aanmelden kan gratis vanaf 27 juli via de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800/62.167. Het zomerteam zal dit weekend ook sensibiliseren rond het dragen van een mondmasker op het openbaar domein binnen de bebouwde kom in Oostende.

Met mooi weer in het vooruitzicht wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende opnieuw geactiveerd. Dat systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op de stranden gegarandeerd is. Het is de tweede keer dat het systeem zal worden gebruikt.Voorlopig lopen de reservaties vlot. In totaal werden al 12.500 reservaties genoteerd. Daarvan zijn er 3.300 reservaties voor donderdag, 5.100 voor vrijdag, 3.000 voor zaterdag en 1.100 voor zondag. "Het is moeilijk om nu al in te schatten hoe druk het wordt, maar de cijfers lijken in dezelfde lijn te liggen als de vorige keer", klinkt het. Tijdens het eerste weekend van het aanmeldingssysteem in juli bleek het goed te werken.Het systeem is enkel actief voor het Klein Strand, Groeistrand en Groot Strand. Op de andere stranden is er geen aanmelding nodig. Aanmelden kan gratis vanaf 27 juli via de website visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende, het UiTloket of het gratis nummer 0800/62.167. Het zomerteam zal dit weekend ook sensibiliseren rond het dragen van een mondmasker op het openbaar domein binnen de bebouwde kom in Oostende.