Aiko Vanparys uit Bredene wordt 21 in 21: “FC De Kampioenen is mijn guilty pleasure”

Aiko Vanparys uit Bredene.© gf
Aiko Vanparys uit Bredene.© gf
Gillian Lowyck

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Aiko Vanparys woont in Bredene en wordt op 9 mei 21 jaar. Haar ouders zijn Cathy Craeymeersch, verantwoordelijke bij kinderopvang Felies en Geert Vanparys, sportmasseur bij wielerploeg Lotto Soudal. Ze volgt momenteel het derde jaar docerend theatermaker aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Aiko speelde als actrice mee in onder meer de film van de Romeo’s.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik heb gelukkig wel nog wat live lessen momenteel. Daar zit ik dan ook de volledige dag om mijn sociaal contact zo uitgebreid mogelijk te houden. Wanneer ik niet op school mag zijn, zijn mijn dagen vooral gevuld met achter de computer zitten voor online lessen en het schrijven van verslagen. Ik sluit elke dag af met het kijken naar een aflevering van FC De Kampioenen, mijn guilty pleasure .”

Wat doe je meestal in je vrije tijd?

“In mijn vrije luister ik naar podcasts, kijk ik series, lees ik, en speel ik scrabble met mijn mama. Ook ben ik me gaan interesseren in darts. Mijn vader is daar ontzettend door gepassioneerd. Hij heeft me alle regels uitgelegd en ik vind het een super interessante sport.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Ik word een beetje gek van het feit dat de horeca al zolang gesloten is. Wat ik best begrijp, is dat we nog niet kunnen dansen en schuren tegen elkaar, maar restaurantjes waar afstand gehouden kan worden zolang gesloten houden… Sorry voor mijn woordkeuze, maar dat vind ik ongelofelijk kut . Maar in opstand komen, doe ik niet. Ik zie er gewoon het nut niet van in.”

Ben je actief in het verenigingsleven?

“Ik zit sinds enkele maanden in het bestuur van de Jongsocialisten Bredene. Ik ben verantwoordelijke voor de cultuur en events. Ik kan niet wachten tot het weer mag en ik (theater)voorstellingen en fuiven kan helpen organiseren om onze jongeren terug in contact te brengen met elkaar.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Nog eens een rol hebben in een Vlaamse langspeelfilm. Ik ben momenteel wel te zien in VLOGLAB op Vtmkids, maar zo’n echte film, die dan te zien is op het witte doek… dat staat met stip op nummer een. En verder? Nog eens naar Ibiza gaan om te genieten van de prachtige omgeving daar, te dansen en lekker te eten.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Als ik iets geleerd heb van deze periode is dat ik alles dag per dag moet nemen. Ik hoop natuurlijk wel een fijne job te hebben tegen dan. Dat kan zijn als fulltime actrice, maar ik zie mezelf ook werken bij een theatergezelschap als HET GEVOLG in Turnhout ( een gezelschap dat voorstellingen maakt met mensen die leven aan de rand van de samenleving, red .), of speltherapie geven in de gevangenis. En stiekem droom ik ervan te verhuizen naar Antwerpen en daar tegen dan zalig gesetteld te zijn. Maar bovenal hoop ik gewoon oprecht gelukkig te zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.