Agressor vernielt 17 vensters van Welzijnhuis; medewerkers met daver op het lijf

De agressieveling bewerkte de vensters met een kei en richtte heel wat schade aan. © gf
Wouter Vander Stricht

Een agressieveling is in Roeselare al wekenlang medewerkers van het Welzijnshuis en het stadhuis aan het bedreigen. Maandag voegde hij nog eens de daad bij het woord en bewerkte hij 17 vensters van het Welzijnshuis in de Gasthuisstraat met keien. “Die man moet dringend gecolloqueerd worden. Hij heeft niet enkel nood aan bestraffing, maar ook aan begeleiding.”

Het Welzijnshuis van Roeselare wordt al enkele weken belaagd door een ‘losgeslagen’ ex- cliënt. Schepen Bart Wenes: “Hij had al een toegangsverbod tot het Welzijnshuis en het stadhuis. Afgelopen maandagavond werden maar liefst 17 vensters van ons Welzijnshuis bewerkt met keien. De dader is ons voldoende bekend en wordt opgespoord door de politiediensten. Meerdere processen-verbaal van eerdere agressieve daden werden al opgesteld tegen hem, zonder soelaas.”

“Naast een strenge bestraffing vertoont deze man heeft een dermate problematiek dat een (gedwongen) opname meer dan noodzakelijk is, ter bescherming van zichzelf en vooral van anderen. Hem twee maanden de cel in gooien is geen oplossing, het gaat om een recidivist.”

Security is al voorzien

De medewerkers aan de balie hebben dan ook de daver op het lijf. “We hebben ondertussen security voorzien en van zodra hij opdaagt, wordt de politie ook gealarmeerd. Die staan er in enkele minuten tijd, maar dan kan al veel gebeuren natuurlijk. Hij bedreigde al het personeel, gelukkig bleef het daar bij woorden. Maar hij had ook aangekondigd de vensters in te gooien en daar heeft hij dus woord gehouden.”

“Wie voor de kosten gaat opdraaien? De man heeft enkel een rugzak… vol schulden,” aldus schepen Bart Wenes.© gf

De politie kon de man al enkele keren vatten, maar maandagavond was de dader al gaan vliegen. Commissaris Carl Vyncke: “Wij trachten hem op te sporen, maar hij heeft geen vast adres. Hij is al enkele keren in contact gekomen met het gerecht, maar het is dan aan het parket om over verdere stappen te beslissen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier