Agressieveling veroordeeld voor slagen aan vriendin

© i-Stock
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

De rechter in Ieper veroordeelde een 21-jarige man nadat hij zijn vroegere vriendin een paar keer hard aanpakte. Op een bepaald ogenblik liep de vrouw zelfs een neus- en oogkasbreuk op. De man krijgt een voorwaardelijke straf: hij moet zich laten begeleiden en mag geen contact meer hebben met het slachtoffer.

De rechter in Ieper veroordeelde L.D. tot 12 maanden cel, waarvan enkel het deel dat de man in voorarrest zat als effectief wordt beschouwd. D. moest zich verantwoorden nadat hij verschillende ketren fysiek agressief was tegenover zijn vriendin uit Poperinge. De twee begonnen in maart vorig jaar een relatie, maar na een paar weken begon het al fout te lopen. De man kwam regelmatig agressief uit de hoek, waarop zijn vriendin na een tijdje de relatie verbrak. De vrouw gaf hem echter nog een kans, maar opnieuw liep het fout. Na een bezoek aan de Vismarkt in Ieper kreeg de vrouw klappen in het gezicht, waarna ze naar het ziekenhuis moest. Eind vorig jaar sloegen bij L.D. de stoppen volledig door, met als resultaat dat hij zijn vriendin een gebroken oogkas en een gebroken neus bezorgde. In januari drong de man de woning van de vader – hij wist dat de achterdeur openstond – van de jonge vrouw binnen en ging hij naar haar kamer, met een mes in de hand.

Op de rechtbank van Ieper werden door de verdediging de feiten niet ontkend. “In de gevangenis zijn ogen open gegaan. Die man doet er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen”, stelde zijn raadsman. Aan zijn slachtoffer moet L.D. een schadevergoeding betalen van meer dan 2.000 euro. (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten