Agressieve Bruggeling schopt tachtiger in het kruis tijdens ruzie in het verkeer: 80 uur werkstraf

© Getty
Redactie KW

Een 54-jarige Bruggeling heeft 80 uur werkstraf gekregen voor verkeersagressie. Hij schopte een bejaarde stadsgenoot meermaals in het kruis omdat die ‘niet vlot genoeg met de wagen reed’.

Op 17 juli 2018 reed G.S. met zijn wagen achter die van een 82-jarige man, die van Knokke naar Brugge reed. Ter hoogte van de brug in de Kerkstraat in Damme maakte de Bruggeling zijn voorligger duidelijk dat hij niet vlot genoeg reed. Wat verderop in Brugge gingen de twee mannen aan de kant staan en stapten uit. Hierop gaf G.S. de bejaarde man enkele rake trappen in het kruis.

“Dit was niet zomaar een schopje“, verduidelijkte de procureur. “De bovenbenen van het slachtoffer sloegen helemaal purper uit. Ook zijn borstkas vertoonde letsels. Hij was anderhalve maand buiten strijd.”

G.S. reed na het incident weg maar de politie kon hem klissen omdat het slachtoffer zijn nummerplaat onthouden had. De man beweerde aanvankelijk dat het slachtoffer als eerste geweld had gebruikt en dat hij zich enkel had verweerd. De procureur noemde die beweringen totaal ongeloofwaardig en vroeg een fikse werkstraf. Het slachtoffer kreeg van de rechter een voorlopige schadevergoeding van 3.600 euro toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier