Agenten aangevallen door Mechelse herder bij stilleggen lockdownfeestje

Afgelopen weekend zijn agenten van de politiezone Vlas bij het stilleggen van een lockdownfeestje in een schuur in Lendelede aangevallen door een Mechelse herdershond. De politie kwam ter plaatse na melding van een nachtlawaai. De drie aanwezige mannen kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de coronamaatregelen, het drugsbezit en de hondenbeet.

In de nacht van zaterdag op zondag kwam omstreeks 2.15 uur een melding van nachtlawaai binnen bij de politiezone Vlas. In een schuur vlak bij een woning in de Rijksweg in Lendelede hielden een aantal mannen een feestje met luide muziek. Agenten van de politiezone Vlas die ter plaatse kwamen, vroegen aan een man die op de oprit stond om de muziek wat stiller te zetten. Toen die de deur van de schuur opende, sprong een Mechelse herdershond naar buiten en beet meteen in het bovenbeen van een van de politiemannen.

“De hond beet meteen daarna ook naar de andere agent, maar die beet bleef zonder gevolgen”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Pas nadat de hond met veel moeite kon worden opgesloten, kon de politie veilig naar binnen.” De politieman die werd gebeten, ging naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.

In de schuur – ingericht als mancave – werden nog twee mannen aangetroffen. Op tafel stond een bokaal vol met cannabis en lag een zakje met een blok hasje. Die drugs werden in beslag genomen en alle drie de mannen kregen een proces-verbaal voor het overtreden van de coronamaatregelen en het overtreden van het samenscholingsverbod. Daarnaast kregen ze ook een pv voor drugsbezit en een pv voor de hondenbeet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.