Veel mensen die thuisblijven omwille van de coronacrisis steken de handen uit de mouwen om de tuin en woning op te knappen. Zij moeten er wel rekening mee houden dat groen- en recyclageparken tijdelijk gesloten zijn. In een aantal gemeenten gaat de ophaling van grofvuil, snoeihout en oude metalen aan huis niet door. Ook de inzameling van landbouwfolies is geschrapt.

"Sluikstorten wordt beboet"

Afvalintercommunale IVVO roept op om zoveel mogelijk afval zoals pmd, papier, karton en zacht groen mee te geven met de ophaalrondes aan huis. "Zo wensen we grote aanbreng van afval te vermijden bij de heropening van de recyclageparken", klinkt het. "Momenteel kan je zacht groen zoals gras, onkruid en haagscheersel sorteren in je gft-container. Snoeihout mag niet in de gft-container." In bepaalde gemeentes zoals Ieper kan je snoeihout, dat door de aard of de grootte niet in de eigen tuin kan gecomposteerd worden, laten ophalen door de Groendienst. Hol glas en textiel kan je nog brengen naar wijkcontainers.

Voor afvalsoorten als klein gevaarlijk afval, grofvuil en elektrische toestellen die je enkel in het recyclagepark kwijt kan, vraagt IVVO geduld. "Spaar herbruikbare spullen na je lenteschoonmaak op voor de kringwinkels, die ook tijdelijk moeten sluiten." IVVO waarschuwt ook: "Het is en blijft ten strengste verboden om afval achter te laten rond glasbollen, textielcontainers of op eender welke andere plaats. Dit is sluikstorten en zal beboet worden. We vragen om jullie steentje bij te dragen aan een propere gemeente."

Veel mensen die thuisblijven omwille van de coronacrisis steken de handen uit de mouwen om de tuin en woning op te knappen. Zij moeten er wel rekening mee houden dat groen- en recyclageparken tijdelijk gesloten zijn. In een aantal gemeenten gaat de ophaling van grofvuil, snoeihout en oude metalen aan huis niet door. Ook de inzameling van landbouwfolies is geschrapt.Afvalintercommunale IVVO roept op om zoveel mogelijk afval zoals pmd, papier, karton en zacht groen mee te geven met de ophaalrondes aan huis. "Zo wensen we grote aanbreng van afval te vermijden bij de heropening van de recyclageparken", klinkt het. "Momenteel kan je zacht groen zoals gras, onkruid en haagscheersel sorteren in je gft-container. Snoeihout mag niet in de gft-container." In bepaalde gemeentes zoals Ieper kan je snoeihout, dat door de aard of de grootte niet in de eigen tuin kan gecomposteerd worden, laten ophalen door de Groendienst. Hol glas en textiel kan je nog brengen naar wijkcontainers.Voor afvalsoorten als klein gevaarlijk afval, grofvuil en elektrische toestellen die je enkel in het recyclagepark kwijt kan, vraagt IVVO geduld. "Spaar herbruikbare spullen na je lenteschoonmaak op voor de kringwinkels, die ook tijdelijk moeten sluiten." IVVO waarschuwt ook: "Het is en blijft ten strengste verboden om afval achter te laten rond glasbollen, textielcontainers of op eender welke andere plaats. Dit is sluikstorten en zal beboet worden. We vragen om jullie steentje bij te dragen aan een propere gemeente."