Aftellen naar verwezenlijking ‘t Capellehof

Burgemeester Bart Dochy bij de werken aan de woning in het Capellehof in Rollegem-Kapelle (foto JS) © ©2022 Jan Stragier
Redactie KW

De ontwikkeling van de site van ‘t Capellehof is een van de belangrijkste projecten die deze legislatuur worden gerealiseerd.

Dit jaar nemen de organisaties voor mensen met een beperking ‘t Ferm en Mariënstede er normaal gezien hun intrek. De gemeente hoopt in de toekomst ook een horecaconcept onder te brengen in de woning op de site. “We zijn daarvoor al gaan kijken in Oudenburg, waar een dergelijk project werd uitgewerkt”, aldus Bart Dochy (CD&V/VD). Tijdens de gemeenteraad peilde oppositieraadslid Andy Vandoorne (Vooruit) naar de subsidies die de gemeente heeft gekregen voor de verwezenlijking van het hele project. Burgemeester Bart Dochy (CD&V) gaf aan dat de gemeente best ontgoocheld is over het feit dat er vanuit Monumentenzorg slechts 10 procent wordt gesubsidieerd. “We hadden gehoopt dat het project voor 70 procent zou gesubsidieerd worden. We hebben lang gewacht en gehoopt en daardoor heeft het project ook vertraging opgelopen. Erg spijtig.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier