Aftellen naar Izegem Koers op donderdag 9 september: “Mooi peloton zal over Izegemse wegen denderen”

Lander Seynaeve (links) en Pietr-Jan Debackere klinken met de koerspulle. (foto Frank) © Frank Meurisse Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Twee jongemanen en gewezen renners zorgen voor de deelnemende coureurs in Izegem Koers. Lander Seynaeve was vier jaar prof, Pieter-Jan Debackere reed bij de elite zonder contract.

Lander Seynaeve en Pieter-Jan Debackere zorgen er nu voor dat er een mooi deelnemersveld naar Izegem komt afgezakt. “Vroeger werd er gewerkt met een managementsbureau, maar dat kost uiteraard centen. Door alles zelf te doen, besparen we toch een behoorlijke som.”

Pieter-Jan is ook betrokken bij de GP Jean-Pierre Monseré en Lander kan nog teren op contacten met het profpeloton. Twee dagen voor Izegem wordt Gullegem Koers georganiseerd. Normaal wordt die eind mei of begin juni verreden, maar die werd nu verplaatst. “Uiteraard staan daar ook veel renners aan de start, ze werken er ook met grotere budgetten. Maar niettemin hebben wij een mooi peloton bij elkaar kunnen sprokkelen. Ploegen als Deceuninck-Quick-Step (Keisse, Hodeg en Serry), Alpecin-Fenix (Dries De Bondt en Julien Vermote) en Sport Vlaanderen met een 19-koppige equipe komen afgezakt. De rennersbussen zullen opgesteld staan aan het vroegere politiekantoor in de Kasteelstraat.

Machtige sprint

Lander en Pieter-Jan stonden zelf nog aan de start van de wedstrijd. “Het is hier nooit makkelijk koersen. Het peloton wordt vaak op een lint getrokken, er moet ook wat gedraaid en gekeerd worden, dus moet je ook iedere keer weer optrekken. Je hebt nooit tijd om te recuperen.”

In de ‘cel wedstrijd’, zeg maar de sportieve cel, kunnen ze ook nog een beroep doen op de expertise van Norbert Vandommele, Luc en Jonas Buyse, Gino Tytgat, Bart Supply, Ronny Mistiaen en Lothar Feys. “We hebben een nieuwe aankomst die door de wielerbond werd goedgekeurd. Ook ons parcours kreeg de zegen, dat ziet er nu opnieuw anders uit dan voorgaande jaren. Maar het belooft opnieuw spektakel en het kan een machtige sprint worden met een lange aanloop in de Gentseheerweg. We kijken er naar uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.