Aftellen naar de Tieltse Europafeesten (4/4): optredens in de hele stad

Arthur Corbanie aan de draaitafel. © MD Photography
Redactie KW

Met artiesten op het marktpodium en op het Dreeffestival staan er weer heel wat optredens gepland komend weekend. Arthur Corbanie, aka dj Triple R, mag op vrijdagavond een feestje bouwen op de Markt tijdens de Tieltse Europafeesten. De 20-jarige Tieltenaar heeft een echte passie voor het draaien. “Het is ongetwijfeld de mooiste job die er bestaat”, meent hij.

Arthur Corbanie, ofwel dj Triple R, viert op vrijdag tijdens de aftrap van de Tielste Europafeesten een bijzonder feestje. Niet alleen mag hij het publiek ‘s avonds trakteren op een dj-set, hij viert diezelfde dag zijn 20ste verjaardag. “Maar verjaardagen zijn voor mij niet zo belangrijk”, vertelt de student maatschappelijke veiligheid. “Het is veel leuker dat ik die dag mag draaien én dat mijn vrienden ook komen kijken.”

Vaste dj in D’Hespe

Arthur woont met zijn ouders en zijn tweelingbroer in Tielt. Muziek is zijn grote passie. “Ik heb vroeger nog muziekschool gevolgd en speelde saxofoon, maar al van in de kleuterklas was het duidelijk dat dj’en iets voor mij zou zijn. Het zat er dus al vroeg in. Gelukkig heb ik ook een goed gevoel voor ritme.”

Hij kreeg de kans om in café D’Hespe in Tielt te draaien. “Daar heb ik mijn eerste sets gedraaid en die vielen in de smaak. Intussen ben ik daar de vaste dj en draai ik elk weekend. Zo hebben ook anderen me aan het werk gezien en raakte ik stilaan het circuit binnen. Ongeveer een jaar geleden ben ik dan echt gelanceerd en mag ik heel toffe feestjes opluisteren.

Zelf initiatief genomen

Wie wil dj’en, heeft ook een dj-naam nodig. “Een brainstorm heeft geleid tot Triple R, omdat mijn naam drie keer de letter R telt. Het is niet de meest fantastische naam, maar het is nu niet meer zo eenvoudig om die zomaar te veranderen. Dus houden we het op Triple R”, geeft Arthur mee.

Ik draai alles, ook veel muziek uit de 80’s, 90’s en zelfs de 60’s. Ik merk dat het wel geapprecieerd wordt – Arthur Corbanie, dj Triple R

Straks mag hij draaien op het grote podium tijdens de Tieltse Europafeesten. “Elk jaar krijgt een lokale dj de kans om op vrijdag te draaien. Ik heb zelf het initiatief genomen en de mensen van de organisatie gecontacteerd. Zo is het dit jaar mijn beurt. Ik heb er in elk geval heel veel zin in en hoop dat er na de optredens veel volk zal blijven staan voor mijn dj-set. Die start trouwens omstreeks half één ‘s nachts.”

Allround

Arthur noemt zichzelf een allround-dj. “Ik draai alles, ook veel muziek uit de 80’s, 90’s en zelfs de 60’s. Zelf luister ik naar heel veel verschillende genres: Nederlandstalig en Franstalig, techno, house en noem maar op. Ik merk dat het wel geapprecieerd wordt. Zo heb ik al regelmatig moeten draaien tijdens een sweet 16 en de ouders zijn vaak ook heel enthousiast over de muziek die ik kies, omdat het ook het iets oudere publiek wel aanspreekt.”

In een nieuw jasje

Arthur heeft de afgelopen jaren al flink wat muziekkennis opgebouwd. “Mijn ouders luisteren veel naar de radio en zo komen de oude en de nieuwe hits ook mijn richting uit. Daarnaast gebruik ik Spotify en YouTube om nieuw materiaal te vinden.”

Het is altijd leuk als je op feestjes ook iets van jezelf kan draaien – Arthur Corbanie, dj Triple R

Arthur waagt zich intussen ook al aan eigen creaties. “Ik maak inderdaad mijn eigen dingen en die edits deel ik dan met andere dj’s. Het is altijd leuk als je op feestjes ook iets van jezelf kan draaien. In D’Hespe komen ze soms al eens naar een bepaald nummer vragen. Ik hou me dan ook steeds meer bezig met muziek in een nieuw jasje te steken. Soms wordt dj’en wel eens onderschat. Er gaat werk aan vooraf en ook achteraf blijf ik nog bij een set stilstaan. Dan bekijk ik wat gewerkt heeft en wat niet, om zo bij te sturen. Ook voor de Europafeesten heb ik wel wat ideetjes in mijn hoofd en ben ik volop de juiste nummers aan het selecteren.”

Doel is amuseren

Voor Arthur is een feestje pas geslaagd als hij het publiek meekrijgt. “Dat betekent soms ook wel bijsturen. Dan heb je voorbereidingswerk gedaan, maar blijkt dat je toch wat andere dingen moet doen. Maar ik ben het meest gelukkig als de mensen zich amuseren. Dat is voor mij het doel en dan is het feest voor mij geslaagd. Ik hoop in elk geval dat ik nog héél lang mag doorgaan met wat ik bezig ben, want dit is het liefste wat ik doe en de leukste job die er is. Draaien geeft me echt een fantastisch gevoel.”

(Lien Depauw)

Het programma van de Tieltse Europafeesten

De Tieltse Europafeesten gaan van start op vrijdag 5 juli met vanaf 10 uur een braderie in de centrumstraten. Om 18 uur volgt de officiële opening met vlaggenhijsing. Die wordt muzikaal opgeluisterd door Koninklijke Harmonie De Goede Vrienden. Op de Markt volgt een optreden door brassband Orchestra SzOK uit Polen. Vanaf 19 uur staan er op het marktpodium optredens van respectievelijk Belle Perez, Christoff, The Amazing Flowers en Triple R.

The Van Jets

Op zaterdag 6 juli start er vanaf 10 uur opnieuw een braderie in de centrumstraten. Om 14 uur kan je op de markt naar een optreden van de JET Symphonic Band. Om 15 uur staat er op het podium in de Kortrijkstraat een optreden gepland van de Koninklijke Harmonie Vermaak Na Arbeid. Om 17 uur is er op datzelfde podium een optreden van het Orchestra SzOK uit Polen. Om 15 uur start er bovendien straatanimatie in de centrumstraten. Vanaf 18 uur zijn er opnieuw optredens op het marktpodium van Bucht, Maïskie Molie, The Van Jets, Dirk Stoops en J-Castle.

De KetnetBand

De Europafeesten gaan op zondag 7 juli voort met om 9.30 uur een Europa-mis in de Sint-Pieterskerk, muzikaal opgeluisterd door de koren Cantiga, Amuzang en gemengd koor O. L. V.-kerk. Vanaf 10 uur gaat de braderie in de centrumstraten weer van start. Om 11 uur is er een beiaardconcert, verzorgd door de leerlingen van de Academie voor Muziek & Woord Tielt onder leiding van Tom Hoornaert. Om 12 uur kan je genieten van een aperitiefconcert op de Markt, gebracht door de Koninklijke Muziekvereniging Sint-Cecilia Aarsele. Om 14.45 uur kan je aan het Vijverhof gaan luisteren naar de Tieltse Blaaskapelle en om 16.30 uur naar SzOK uit Polen. Vanaf 15 uur is er opnieuw internationale straatanimatie in de centrumstraten. Op hetzelfde moment starten er optredens op het marktpodium van Blitz, De KetnetBand, Pancrase & LOSB, André Brasseur en Paul Young. De Europafeesten worden afgesloten met vuurwerk. (LDW)

Ook veel muziek en (kinder)animatie op Dreeffestival

Tijdens de Tieltse Feesten van 5 tot en met 7 juli vindt in de Patersdreef het Dreeffestival plaats. Het hele weekend lang kan groot en klein van muziek en nog veel meer komen genieten in het mooiste straatje van Tielt.

De organisatoren van het Dreeffestival met v.l.n.r. Tim Boone, Thomas Vandenhouwele, Frederik Desmedt, Jens Vannieuwenborgh en Gerold Van Tieghem.
De organisatoren van het Dreeffestival met v.l.n.r. Tim Boone, Thomas Vandenhouwele, Frederik Desmedt, Jens Vannieuwenborgh en Gerold Van Tieghem.© SDT

Het Dreeffestival gaat van start op vrijdag 5 juli om 16 uur. “De bar gaat dan open om de Tieltse Feesten in te zetten met een drankje”, opent Thomas Vandenhouweele, een van de organisatoren van het Dreeffestival. “Om 20.30 uur start het eerste optreden van Von Detta. Dat is een rockgroep waarvan de leden allemaal Tieltse roots hebben. Het programma van de hele vrijdag staat trouwens in het teken van rock en stonermuziek. Vervolgens hebben we nog optredens van Kookaburra, Peuk en van het dj-duo Brigitte en Chantal. Dat duo maakt trouwens zijn dj-debuut tijdens ons Dreeffestival.”

Knippen en schminken

Op zaterdag start het Dreeffestival om 14 uur. Doorlopend is er kinderanimatie voorzien met een springkasteel en grimme. “Op zaterdagnamiddag zal dj Plezierboot voor leuke deuntjes zorgen. Bovendien zal kapper Morpho uit de Hulststraat zorgen voor gratis kapbeurten en zullen mensen zich gratis kunnen laten schminken door de professionele schminkster. Daarnaast zal Lisa bakt voor lekkere taartjes zorgen. ‘s Avonds zijn er nog optredens van Capibara, Miava, NTREK, DJ 4T4 en Stino Lapino ft. Boekake”, vult Thomas aan.

Boeff Events

Ook op zondag is er vanaf 14 uur doorlopend animatie voor kinderen. Om 16 uur is er een optreden van Kapitein Seppos. Om 19 uur is Mr. B aan de beurt en tot slot wordt het Dreeffestival om 22 uur afgesloten door Nick & Rentie ft. DJ Bert. “Het hele weekend lang wordt er trouwens door Boeff Events gezorgd voor lekkere pizza’s, burgers, sweet potatoes…”, sluit Thomas Vandenhouweele enthousiast af. (SDT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten