Afsluitmoment testkaravaan in wzc De Zonnewende

De gemotiveerde testfietsers van wzc De Zonnewende. © foto Luc
Luc Bouckhuyt
Luc Bouckhuyt Medewerker KW

Het afsluitmoment voor de testkaravaan vond plaats in wzc De Zonnewende. Dat is een project van de provincie West-Vlaanderen waarbij duurzame vervoermiddelen ter beschikking worden gesteld aan werknemers van deelnemende bedrijven.

“Het verheugt me dat er op dit feestelijk slotmoment een totaal van 51 inschrijvingen bereikt werd”, aldus directeur Mieke Van Acker. “Dit betekent dat 1/3 van ons personeel interesse toonde om op een milieuvriendelijke manier naar het werk te komen. In GVO-verband namen naast De Zonnewende ook Amphora Wingene, Samen Wakken en Mensa hieraan deel. In totaal waren dat 111 werknemers die ruim 11.700 km aflegden in twee weken tijd.”

“In de voorbij acht jaar deden we 136 bedrijven aan”, pikt Katrien Vancraeyenest van de provincie West-Vlaanderen in. “Uit een bevragingsronde blijkt dat 40 procent van de respondenten voortaan een duurzaam ververmiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer.”

Als afsluiter werden de winnaars bekend gemaakt. Valerie Vansteenkiste en Stefanie Vandemaele wonnen een waardebon 100% West-Vlaams van 30 euro. De fietstassen gingen naar Sabine Vancompernolle en Sylvie Vanwalleghem. De waardebonnen van 100 euro waren voor Kristof Vandenbunder en Stefanie D’Halluin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.