Afsluit Winter in Poperinge met ‘t Westvlams Gemingeld Vintekoor

t Westvlams Gemingeld Vintekoor © MD
Redactie KW

Op de Grote Markt in Poperinge vond zondag de traditionele nieuwjaarsreceptie plaats. De Poperingse nieuwjaarsreceptie betekent ook de afsluit van Winter in Poperinge.’t Westvlams Gemingeld Vintekoor sloot de nieuwjaarsreceptie en Winter in Poperinge af op de Winterkiosk in het kerstdorp.

De nieuwjaarsreceptie is al enkele jaren een vaste waarde bij heel wat Poperingenaars. Er werd getrakteerd met een hapje en een drankje, in herbruikbare bekers, en voor de kleinsten is er een speelhoek voorzien. De Grote Markt stond goed vol. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) maakte van de gelegenheid gebruik om de Poperingenaars toe te spreken. “Elk jaar mogen we meer en meer volk verwelkomen op onze nieuwjaarsreceptie. Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig nieuwjaar. We klinken samen op 2020.”

‘t Westvlams Gemingeld Vintekoor sloot de nieuwjaarsreceptie en Winter in Poperinge af op de Winterkiosk in het kerstdorp en de Grote Markt liep goed vol. Heel wat mensen wilden hun optreden meepikken. “We hadden die naam al een tijdje in ons hoofd voor de kerstmarkt. Ze leken ons de perfecte groep om de kerstmarkt af te sluiten. Bovendien is het ook het laatste jaar dat ze optreden, dus dat is ook een unicum!”, vertelt Florentien Lahoutte, deskundige lokale economie. Na twintig jaar houdt ‘t Westvlams Gemingeld Vintekoor het voor bekeken. Dit jaar werken ze hun laatste optredens af.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier