Afscheid van Mike Van Bommel: “Het zal nooit meer hetzelfde zijn zonder jou…”

Zo'n 200 familieleden, vrienden en kennissen namen afscheid van Mike Van Bommel. © JRO
Redactie KW

Zo’n 200 familieleden, vrienden en kennissen namen dinsdagmorgen afscheid van Mike Van Bommel. De 22-jarige Oostendenaar kwam op zondag 14 april om het leven toen hij, na een inhaalmanoeuvre, met zijn motor tegen een verlichtingspaal terecht kwam.

Mike, broer van Dennis (18) en Jennifer (10), was gek van motoren. Zijn mama, Margriet Goyens, was er dan ook niet blij mee toen hij in september vorig jaar een motor kocht. Dat zei ze in een eerder interview. Uiteindelijk bekocht Mike zijn passie met zijn leven.

De dienst startte met de woorden: ‘nu je niet meer in mijn leven bent…’, tekst uit ‘Je naam in de sterren’, van Jan Smit. Ondertussen werden foto’s uit Mike’s jeugdjaren getoond. De ouders van Mike lieten een tekst voorlezen door de ceremoniemeester. “Lieve Mikey, je was altijd door iedereen graag gezien en altijd in voor gekkigheid. Je stond altijd klaar voor je familie en vrienden, want zij waren belangrijk voor je. Je was pas terug thuis komen wonen en daar waren we heel erg blij mee. Je zat boordevol plannen. Je zou ons helpen met de verbouwingen en je zou je opleiding tot garagist hernemen. En dan… door een stom ongeluk wordt je uit ons leven weggerukt. Onze wereld stortte in. Nooit zullen we begrijpen waarom je plots niet meer bij ons bent. Nooit zullen we je lach nog zien of horen. We zullen je heel hard missen. We troosten ons met de gedachte dat je bij oma en opa en andere familieleden bent. Het ga je goed… tussen de sterren.” De woorden van de ouders lieten niemand onberoerd. De aanwezigen lieten hun tranen de vrije loop.

Een gedicht die Mike ooit zelf schreef werd voorgelezen. Ook de kleine zus van Mike, Jennifer, nam het woord. “Liefste Mikey, we kunnen nog steeds niet geloven dat je nooit meer thuis zal komen”, sprak ze met tranen in de ogen. “Je plaagde ons altijd en liet ons altijd verschieten. Je riep altijd ‘BOE’ als je binnen kwam. We keken samen naar films en lachten graag. Ik hoop dat je genoten hebt van je korte leven. We hopen dat je het goed hebt tussen de sterren.” Op het laatste van de dienst richtte Jennifer zich nog een laatste keer tot haar broer en riep ze: “BOE!. Zie je, je zal voor altijd bij ons zijn.”

De vele vrienden van Mike die aanwezig waren zochten steun bij elkaar. Mike zal op latere datum worden uitgestrooid op de begraafplaats in de Stuiverstraat in intieme kring.

Mike Van Bommel kwam op zondag 14 april om het leven bij een motorongeluk.
Mike Van Bommel kwam op zondag 14 april om het leven bij een motorongeluk.© JRO

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier