Afscheid van geliefde frituuruitbater in de Versluys Arena

Klanten en vrienden van de overleden Oostendse frituuruitbater Chris Eeclo konden afgelopen zaterdag een laatste groet brengen in de Versluys Arena, thuisbasis van KV Oostende.

Burgemeester Bart Tommelein stak een hart onder de riem bij de zoon van Chris, Bjorn. © JRO

Chris was een grote fan van KVO. Het was Tony Eeclo – gewezen speler van KV Oostende en KV Mechelen, die nu bij KV Oostende de U11 traint – die het afscheidsmoment regelde. Zo’n 60 vrienden brachten er in het bijzijn van zijn familie een laatste groet. De man was 24 jaar lang uitbater van Frituur Chris in de Nieuwpoortsesteenweg. Hij overleed op 30 april op 55-jarige leeftijd aan hartfalen.

Volgens Bram Keirsebilck, perswoordvoerder van KVOostende, is zo’n vraag eerder uitzonderlijk. “Die vraag krijgen we niet veel en maar goed ook. Want als we zo’n vraag binnen krijgen, betekent dat uiteraard slecht nieuws. We kregen de vraag van Tony. Als oud-speler konden we hem die vraag moeilijk weigeren. Alleen het veld betreden lag moeilijk omdat KV Oostende die avond een wedstrijd moest spelen. Chris was een vurige supporter van KV Oostende. Ik zie niet in waarom we de vraag van Tony niet positief zouden onthalen.” Ook burgemeester Bart Tommelein kwam langs om Chris een laatste groet te brengen.

Herr Seele die een goede vriend was van Chris en aan de overkant woonde, tekende als eerbetoon een portret van Cowboy Henk op het raam van de frituur.

(JRO)

https://www.youtube.com/watch?v=jp-YiRlODiM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.