Afhaaldienst bibliotheek draait op volle toeren

© MD
Redactie KW

Op 14 maart sloten de bibliotheken noodgedwongen tijdelijk de deuren. Om een zekere service te blijven garanderen organiseert bibliotheek De Letterbeek al sinds 3 april een afhaaldienst voor boeken en dvd’s.

Via een online formulier of telefonisch kunnen mensen materialen aanvragen voor de afhaaldienst. De bezoeker kan zelf een tijdslot selecteren om het klaargezette pakketje in de inkomhal van de bibliotheek op te halen.

600 pakketjes en 2.700 boeken

“Ongeveer 500 personen maakten al gebruik van de uitleendienst. Tot op heden zijn er al meer dan 600 pakketjes afgehaald. Dat is goed voor ongeveer 2.700 uitleningen”, zegt schepen van Cultuur Loes Vandromme (CD&V). “Het is belangrijk om kinderen, volwassenen en jongeren te voorzien van wat verwondering of gewoon verstrooiing in deze bijzondere tijden. Het is ook essentieel dat dit op een veilige manier gebeurt. Afstand houden, is de norm. De bibliotheekmedewerkers dragen handschoenen en ontsmetten regelmatig de werkplaats. Materialen inleveren, kan enkel via de inleverbus, waarna ze drie dagen in quarantaine gaan, alvorens naar het rek terug te keren.”

Keuzehulp ‘vanuit uw kot’

De bibliotheek biedt ook hulp bij boeken kiezen. Met Bieblo krijgt een kind tussen 6 en 11 jaar leestips die aansluiten bij zijn interesses en die aanwezig zijn in de bib. Via Mijn Leestipper ontvangen de volwassen bibliotheekgebruikers maandelijks persoonlijke leestips uit de fictiecollectie.

(Lees verder onder de foto)

Afhaaldienst bibliotheek draait op volle toeren

Mensen die moeite hebben om zelf titels of auteurs op te geven, kunnen zich laten helpen. Heel wat mensen lieten zich zo al verrassen met een pakketje thrillers, romans of jeugdboeken, uitgekozen door een bibliotheekmedewerker. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier