Afghaanse recepten bij Noori Noor in Roeselare

Noori deed de afgelopen jaren al heel wat ervaring op in de horeca.© Stefaan Beel
Noori deed de afgelopen jaren al heel wat ervaring op in de horeca.© Stefaan Beel
Redactie KW

Onlangs opende Noori Noor (34) in de Delaerestraat een Afghaanse horecazaak. Ryan Food Gallery biedt voorlopig enkel via takeaway en delivery typische gerechten uit hun thuisland met daarnaast ook pizza’s, burgers én salades.

Noori vluchtte samen met zijn vrouw uit Afghanistan en woont sinds acht jaar in België. Hij is gediplomeerd bouwvakker van opleiding maar deed ondertussen in verschillende Knokse restaurants en pizzeria’s heel wat horeca-ervaring op. “Zelfstandig iets beginnen was de volgende stap. We zochten al een tijdje een geschikte locatie in het Roeselaarse”, zegt Noori. “Het vroegere pand van La Bocca leek ons ideaal. Voorlopig focussen we ons enkel op afhaal en levering aan huis. Momenteel rijden we nog elke dag heen en terug naar Knokke maar het is de bedoeling om binnenkort volledig naar Roeselare te verhuizen.”

Afghaanse grillschotels

“Mijn vrouw zorgt voor de Afghaanse specialiteiten die ze van haar moeder heeft geleerd”, vertelt deze spraakwaterval. Samen hebben ze twee kinderen. “Rijst, groenten en vleesgerechten met een basis van knoflook en ui en veel verschillende kruiden en specerijen bepalen onze smaakvolle gerechten. Daarnaast inspireren we met onze recepten vooral elkaar. We werken goed samen en vullen elkaar perfect aan.” Momenteel legt dit Afghaanse koppel vooral de focus op hun burgers. “Die zijn uniek in deze regio”, klinkt het zelfverzekerd. “Eén van onze specialiteiten is bijvoorbeeld onze patatburger. Een burger met een wrap in plaats van een broodje. Onze grillschotels- en gerechten worden allemaal op die typische Afghaanse wijze bereid. Daarnaast leveren we ook klassieke burgers, pizza’s, snacks en zelfs milkshakes aan huis.” Door de coronasituatie hebben Noori en zijn vrouw, de stad Roeselare nog niet echt leren kennen. “We missen het sociale contact enorm. De klanten mogen niet binnenkomen en een praatje maken is er momenteel niet bij. Daar kijken we heel erg naar uit.” Ryan Food Gallery bevindt zich in de Delaerestraat 12, Roeselare.

Voorlopig elke dag open van 17 tot 22 uur, uitgezonderd op woensdag. Bestellen kan via 0466 36 35 14 of surf naar www.ryan-food-gallery.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier