"De horeca had het al hard te verduren de voorbije maanden en wij willen hen als hotelschool een hart onder de riem steken. Daarom doen we met onze 44 afgestudeerden een toer door het centrum van Kortrijk", vertelt Celine Craeynest. "We tonen aan de horeca de nieuwe chefs die afgestudeerd zijn."
...

"De horeca had het al hard te verduren de voorbije maanden en wij willen hen als hotelschool een hart onder de riem steken. Daarom doen we met onze 44 afgestudeerden een toer door het centrum van Kortrijk", vertelt Celine Craeynest. "We tonen aan de horeca de nieuwe chefs die afgestudeerd zijn." De leerlingen kwamen langs tal van stagepartners en/of oud-leerlingen van de Kortrijkse hotelschool en op vier plaatsen kregen de jongeren een zakje snoep met een betekenis, zoals hartjessnoepjes met de tekst 'je hebt een plaatsje in ons hart' en een zakje berensnoepjes waarop staat 'je hebt het bèregoed gedaan'. Leerkrachten begeleidden de jongeren met versierde fietsen en met muziek.Op de Grote Markt wachtte het team van Kaffée Viva Sara de leerlingen op met een passende erehaag en een groot applaus. "De banden met de hotelschool zijn intensief en als geen ander snappen we dat de jongeren gesteund moeten worden", stellen zaakvoerders Bart en Peter Deprez. "Ze komen straks in een mooie, maar niet gemakkelijke sector terecht. De toekomst van de horeca staat na de coronacrisis onder druk, maar we zullen altijd gemotiveerde krachten nodig hebben", luidt het bij Viva Sara.De tocht van de leerlingen eindigde op de binnenkoer van het Kortrijkse stadhuis. Daar kregen de jongeren uit handen van burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen van Onderwijs Kelly Detavernier hun diploma. De burgemeester vond het alvast een originele vorm van proclamatie. De ouders volgden het gebeuren digitaal mee van op straat.