Het incidentiecijfer heeft de kaap van de duizend gerond in Roeselare. Het staat nu op 1022. Dat betekent dat - mochten er 100.000 Roeselarenaars zijn - er 1022 positief hebben getest. Roeselare telt ruim 62.000 inwoners, bij in totaal 649 onder hen werd Covid-19 vastgesteld. Dus meer dan 1 procent van de Roeselaarse bevolking kreeg afgelopen week dit nieuws.

Dat betekent ook dat vaak heel wat familieleden mee in quarantaine moeten. Als die geen symptomen vertonen, moeten die ook niet getest worden. Dus kan het best dat het aantal besmettingen nog een stukje hoger ligt.

Roeselare volgt daarmee de stijgende trend in West-Vlaanderen. Er zijn niet bepaalde grote haarden te herkennen. Corona zit overal verspreid over de stad.

Qua incidentie scoren momenteel Spiere-Helkijn, Moorslede en Lendelede het slechtst. Dat kun je lezen op de coronakaart van kw.be

Het incidentiecijfer heeft de kaap van de duizend gerond in Roeselare. Het staat nu op 1022. Dat betekent dat - mochten er 100.000 Roeselarenaars zijn - er 1022 positief hebben getest. Roeselare telt ruim 62.000 inwoners, bij in totaal 649 onder hen werd Covid-19 vastgesteld. Dus meer dan 1 procent van de Roeselaarse bevolking kreeg afgelopen week dit nieuws. Dat betekent ook dat vaak heel wat familieleden mee in quarantaine moeten. Als die geen symptomen vertonen, moeten die ook niet getest worden. Dus kan het best dat het aantal besmettingen nog een stukje hoger ligt.Roeselare volgt daarmee de stijgende trend in West-Vlaanderen. Er zijn niet bepaalde grote haarden te herkennen. Corona zit overal verspreid over de stad.Qua incidentie scoren momenteel Spiere-Helkijn, Moorslede en Lendelede het slechtst. Dat kun je lezen op de coronakaart van kw.be