Afgelopen 24 uur tien extra opnames en één overlijden in AZ Delta

De coronacijfers gaan nog steeds in stijgende lijn in AZ Delta, maar stijgen procentueel iets minder snel. Toch benadrukt iedereen binnen het fusieziekenhuis dat de sleutel in handen ligt van de bevolking en in welke mate we de maatregelen opvolgen. Het aantal coronapatiënten in AZ Delta stond deze middag op 170, 26 mensen werden op de afdeling intensieve zorgen behandeld.

© belga

In AZ Delta houdt men al de helft van de capaciteit van de dienst intensieve zorgen vrij voor de Covid-19-patiënten. Dat gaat om 30 bedden – op een totaal van 60 – die nu haast allemaal ingenomen. Het aantal patiënten over de drie vestigingen samen bedraagt nu 170, tien meer dan gisteren. Het aantal mensen op intensieve zorgen steeg ook opnieuw van 22 naar 26.

Afgelopen 24 uur viel ook nog één overlijden gerelateerd aan Covid-19 te betreuren, het totaal sinds maart staat nu op 92. In Rumbeke – waar ook de intensive care-afdeling is – verblijven in totaal 113 (+5) patiënten, van wie dus 26 op de dienst intensieve zorgen. Ook op de covid-afdelingen in Menen en Torhout worden respectievelijk 40 (+4) en 17 (+1) patiënten verzorgd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.