Vanaf dit weekend treffen we in het Wevelgemse straatbeeld bijzondere affiches aan. Ingekleurde prenten met daarbij een ludieke slogan, een initiatief van de Wevelgemse jeugdraad. "De coronamaatregelen zijn voor iedereen lastig", zegt voorzitter Bowke Samyn (22). "Voor kinderen en jongeren zijn de maatregelen zelfs een ware uitputtingsslag. Voor sommige jongeren is de verleiding bij momenten daarom ook groot om toch eens af te spreken met vrienden. Snel even naar het park of een kijkje nemen bij de lokalen van de jeugdbeweging. Dat is niet ok, met de jeugdraad zochten we dan ook een manier om die boodschap over te brengen bij de jeugd."

De affiches kunnen zelf door de jeugd ingekleurd worden, op de affiche prijken verschillende slogans, de ene al ludieker dan de andere.

Take care, wevelgemnair

"De grote favoriet van de werkgroep was 'Take care, wevelgemnair' ", vervolgt Bowke. Ook 'Nu efkes niet op café, anders seffens ginne congé' en 'op anderhalve meter lijken sommigen zelfs beter' kwamen uit de bus. Met deze ietwat gewaagde slogans in dialect willen we specifiek de jongeren in onze gemeente bereiken."

Andere slogans zijn "Wees nu ginnen UL, ton kun je sebiets were noar den Bascuul", "Op anderhalve meter lijken sommigen zelfs beter", "Wijnberg, Posthoorn of Kozak, blijf onder je dak".

"Met de affiches sensibiliseren we niet enkel de jeugd maar geven we hen ook een teken dat we er voor hen zijn. Daarnaast richten we ons ook naar de andere inwoners van onze gemeente. Een simpele actie met hopelijk veel succes! Dit weekend worden de affiches verspreid onder de jeugd, na het weekend kunnen ze ook in kleur worden gedownload voor anderen", besluit Bowke. (SLW)

Vanaf dit weekend treffen we in het Wevelgemse straatbeeld bijzondere affiches aan. Ingekleurde prenten met daarbij een ludieke slogan, een initiatief van de Wevelgemse jeugdraad. "De coronamaatregelen zijn voor iedereen lastig", zegt voorzitter Bowke Samyn (22). "Voor kinderen en jongeren zijn de maatregelen zelfs een ware uitputtingsslag. Voor sommige jongeren is de verleiding bij momenten daarom ook groot om toch eens af te spreken met vrienden. Snel even naar het park of een kijkje nemen bij de lokalen van de jeugdbeweging. Dat is niet ok, met de jeugdraad zochten we dan ook een manier om die boodschap over te brengen bij de jeugd."De affiches kunnen zelf door de jeugd ingekleurd worden, op de affiche prijken verschillende slogans, de ene al ludieker dan de andere. "De grote favoriet van de werkgroep was 'Take care, wevelgemnair' ", vervolgt Bowke. Ook 'Nu efkes niet op café, anders seffens ginne congé' en 'op anderhalve meter lijken sommigen zelfs beter' kwamen uit de bus. Met deze ietwat gewaagde slogans in dialect willen we specifiek de jongeren in onze gemeente bereiken."Andere slogans zijn "Wees nu ginnen UL, ton kun je sebiets were noar den Bascuul", "Op anderhalve meter lijken sommigen zelfs beter", "Wijnberg, Posthoorn of Kozak, blijf onder je dak"."Met de affiches sensibiliseren we niet enkel de jeugd maar geven we hen ook een teken dat we er voor hen zijn. Daarnaast richten we ons ook naar de andere inwoners van onze gemeente. Een simpele actie met hopelijk veel succes! Dit weekend worden de affiches verspreid onder de jeugd, na het weekend kunnen ze ook in kleur worden gedownload voor anderen", besluit Bowke. (SLW)