Affiches in luchthaven geven tips in strijd tegen coronavirus

Safetymanager Kathy Verstraete van de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge hangt voorzorgsmaatregelen uit die bezoekers moeten hanteren in het kader van het coronavirus. © Peter Maenhoudt
Redactie KW

De luchthaven van Oostende neemt de nodige maatregelen tegen het coronavirus. In de publieke ruimtes zijn affiches opgehangen met tips en raadgevingen.

Net als op vele andere openbare plaatsen worden ook in de Luchthaven Oostende-Brugge de nodige preventieve maatregelen genomen tegen het coronavirus. Overal zijn affiches opgehangen in het luchthavengebouw.

Daarop wordt gevraagd om regelmatig de handen te ontsmetten en te wassen. “We gaan extra dispensers hangen in de toiletten”, legt woordvoerder Vanessa Flamez uit. “Daarnaast vragen we een goede hoest- en nieshygiëne toe te passen. Nies in een papieren zakdoek en gooi die daarna meteen weg. Raak zo weinig mogelijk het gezicht, de mond of de neus aan met de handen. Ook wordt er gevraagd de reisdocumenten niet in de mond te stoppen tijdens het wachten. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor de voedselhygiëne.”

Ook nauw contact met mensen die hoesten en niezen en met levende of dode dieren dient vermeden te worden. Geef voorlopig ook geen hand of kus als begroeting. Er wordt ook gevraagd om thuis te blijven wanneer je ziek bent en telefonisch contact op te nemen met de huisarts. Er wordt gevraagd niet zelf naar de dokter of naar de spoedafdeling te gaan. “We kunnen de mensen uiteraard geen verplichtingen opleggen. Het gaat wel degelijk om preventieve maatregelen”, aldus Vanessa Flamez. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier