Afdeling bloemsierkunst PTI Kortrijk schenkt bloemetjes aan mama’s die doorwerken

Redactie KW

Omdat bloemen mensen blij en gelukkig maken, zeker in coronatijden, bezocht een delegatie van het zevende specialisatiejaar bloemsierkunst vrijdag enkele bedrijven waar mama’s aan het werk zijn om hen een bloemetje voor Moederdag te bezorgen.

“Bloemen zijn er bij elke gebeurtenis in het leven, van de geboorte tot het afscheid, dus ook met Moederdag”, stelt Fred Verhaeghe, leerkracht bloemsierkunst bij PTI Kortrijk, campus Wetenschap en Groen. “Dit jaar zal Moederdag anders verlopen dan andere jaren door de coronaperikelen. Gewoonlijk doen we rond moederdag een actie om onze richting in de kijker te zetten. Ook op de opendeurdag kan dit normaal, maar deze is voorlopig verplaatst naar 28 juni.”

Bloemenmobiel

Vrijdag deden we verschillende bedrijven aan waar de medewerkers zijn blijven werken”, aldus Fred. De eerste post was Radio 2 aan het Conservatoriumplein. Daar bracht Fred samen leerlingen Ikram Abdoul-Rahim en Owen Ruelens enkele bloemstukjes voor de mama’s die op locatie aan het werken waren. De meesten waren echter van thuis uit aan het werk. Ook jullie medewerker, die mama van vier jongeren is, kon naar huis met een bloemetje, waarvoor grote dank.

Ook bij enkele mama's van wzc Heilige Familie in Deerlijk kwam de bloemenmobiel langs.
Ook bij enkele mama’s van wzc Heilige Familie in Deerlijk kwam de bloemenmobiel langs.© foto GF

Dan ging het met de bloemenmobiel richting woonzorgcentrum H. Familie in Deerlijk. Dit voorstel kwam er doordat de mama van directeur Francis Bruyneel daar verblijft. In de namiddag trok de bloemenmobiel nog naar bedrijf Nanouk uit Moeskroen.

“De bedrijfsleider van dit bedrijf zetelt bij ons in de jury van de GIP en is altijd aanwezig op onze jaarlijkse sollicitatiedag. WTV in Roeselare was de laatste post omdat de mama’s van Focus WTV ook helden zijn in deze coronatijden. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier