Afbraakwerken Park Ter Walle gestart in Menen

In Menen zijn dinsdag de afbraakwerken gestart van de oude gebouwen in Park Ter Walle. De panden moeten plaats maken voor een nieuwe polyvalente zaal. “Om de hinder tijdens de afbraakwerken op de site te beperken, heeft de aannemer een tijdelijke werfweg aangelegd”, aldus schepen Tom Vlaeminck (Open VLD).

Het nieuwe gebouw moet normaal voor de zomer van 2017 klaar zijn. Het zal niet alleen als jeugdcentrum dienen, in de polyvalente zaal zullen ook muziekgroepen kunnen repeteren en is er plaats voor stedelijke evenementen. Per jaar mogen er 12 fuiven plaatsvinden. Het volledige complex zal voldoen aan de strengste geluidsnormen.

“Het nieuwe gebouw wordt grotendeels ingebed waar de oude zaal staat”, verduidelijkt schepen Tom Vlaeminck. “Om de hinder tijdens de werkzaamheden te beperken, zal het werfverkeer langs de Zwemkomstraat aan- en afrijden. De aannemer legde daarom een tijdelijke werfweg aan, waar alle werfwagens vlot en zonder hinder voor het stadscentrum van en naar de werf kunnen rijden. Er komt ook een plaats voor tijdelijke opslag van uitgegraven aarde.”

(CMW – Foto WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.