Afbraakwerken Hotelschool Oostende gaan van start

Op de locatie aan het station verrijst binnenkort een nieuw stadsdeel. © PM
Gillian Lowyck

Aan het station zijn de afbraakwerken aan de Oostendse Hotelschool gestart. De school start dit schooljaar in een nieuw gebouw aan het Ensorinstituut. Op de locatie aan het station verrijst binnenkort een nieuw stadsdeel: projectontwikkelaar Degroote bouwt er aan de Sky Towers.

Met de afbraakwerken van de Hotelschool komt er een einde aan heel wat jaren onderwijs aan het station. Voortaan vind je de Hotelschool in een gloednieuw gebouw aan het Ensorinstituut.

Op de plaats van de school start binnenkort de bouw van een nieuwe wijk. Vastgoedgroep Degroote plant er de Sky Towers: een nieuwbouwproject met zes bouwblokken rond een groen binnenplein, waarvan twee torens aan de kant van het station en de sporen: één van 29 en één van 26 bouwlagen, 97 en 85 m hoog. Dat is in de grootorde van de naburige Mast. Er komen kantoren, een skybar, een fitnesscentrum, een viersterrenhotel, winkels… Het hele project zal trouwens aangesloten worden op het warmtenet.

Er komen ook diverse pleinen; het nieuwe Mercatorplein zal met 30.000 m² zelfs het grootste plein van de stad zijn. Die pleinen worden bovendien autoluw.

Verwacht wordt dat het hele bouwproject tien jaar zal duren. Er zal in vier fases gewerkt worden en de eerste fase zal opgeleverd worden in de zomer van 2023.

In het kader van The Crystal Ship maakte artiest Eversiempre een werk op de gevel van de oude Hotelschool. Wie dat werk nog wil zien zal zich dus best haasten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier