Afbraak kantoorgebouw Bekaert in Zwevegem vordert goed

De sloopwerken in de Bekaertstraat. © foto GJZ
Redactie KW

Vorige week gingen de afbraakwerken van het oude Bekaert-kantoorgebouw in de Bekaertstraat in Zwevegem van start. Nadat het gebouw eerst volledig gestript werd, wordt nu met een enorme kraan het complex beetje bij beetje afgebroken. Vorig jaar gingen ook al de oude technische kantoren palend aan het ‘Bekaert 100’-centrum in de Otegemstraat tegen de vlakte.

Deze afbraakwerken kaderen in de aanleg van het Leanderhof en de reeds gerealiseerde bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Bekaert in de Bekaertstraat. De gesloopte gebouwen palen aan het neogotische gebouw dat destijds werd opgetrokken als eerste fabrieksgebouw van Bekaert, waarvan het eerste stuk dateert van meer dan 100 jaar geleden. Door het verdwijnen van deze twee bouwwerken, zal het historische gebouw en het ‘kasteeltje’ nog meer uitstraling krijgen, temeer er een parkomgeving zal gecreëerd worden.

De werken startten vorige week al, toen werd de Bekaertstraat enkele dagen afgesloten. Op donderdag 26 maart herstarten de afbraakwerken en is de Bekaertstraat opnieuw afgesloten voor alle verkeer. Normaal gesproken moet de klus tegen volgende week vrijdag geklaard zijn.

(GJZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.