Afbraak Berkenhof volop aan de gang

De verouderde en vervallen gebouwen maken plaats voor een nieuwe toekomst als groene speelruimte. © EDB
Redactie KW

De afbraak van de gebouwen van het Berkenhof in de Kloosterstraat in Geluwe is volop aan de gang. De afbraak wordt uitgevoerd door Derry Deprez uit Zonnebeke en afkomstig uit Wervik.

De sloopwerken vorderen goed en er is al een flink deel uitgevoerd. Doorgaand verkeer in de Kloosterstraat blijft in beide richtingen mogelijk. Aanvankelijk was de start van de sloopwerken vorige maandag gepland, maar zet begonnen dus iets later.

“De verouderde en vervallen gebouwen maken plaats voor een nieuwe toekomst als groene speelruimte voor Chiro Speratoker, in de zomer de speelpleinwerking en kinderen uit de buurt”, aldus schepen Bert Verhaeghe (stadslijst Open VLD-Groen-Positief Project). “Ook ouderen zullen er een groene plek vinden om even uit te rusten in het centrum van Geluwe.”

Rijke geschiedenis

Het Berkenhof is in de Gapersgemeente een naam die klinkt als een klok en heeft dan ook een rijke geschiedenis. De gebouwen achteraan blijven behouden en worden gebruikt door Chiro Speratoker Geluwe en KLJ Wervik-Geluwe

De afbraak is dus het einde van een tijdperk voor de gebouwen van het Berkenhof, maar meteen ook de start van een nieuwe toekomst als groene speelplek. De inrichting van de groene speelruimte zal samen gebeuren met de kinderen en leiding van Chiro Geluwe, kinderen en bewoners uit de buurt. Beelden hiervan zijn er dus nog niet beschikbaar.

Koen Vandorpe uit Geluwe is de architect van het project. De afbraakwerken zijn gegund voor 24.206,36 euro, BTW inbegrepen. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier