AE Cars&Coffee lokt 175 luxewagens naar De Ark in Ardooie

Bjorn Willaert (links) en Alexander Roelens bij enkele exclusieve wagens in de toonzaal van AE Cars. (foto Frank)
Redactie KW

Bjorn Willaert en Alexander Roelens organiserenAE Cars & Coffee, een treffen voor eigenaars van sportieve wagens en autoliefhebbers. Er worden 175 exclusieve wagens tot over de landsgrenzen heen en ongeveer 4.000 bezoekers op de parking van De Ark verwacht.

Bjorn Willaert en Alexander Roelens zijn allebei gepassioneerd door sportwagens. Bjorn is dan ook zaakvoerder van Streamline Car, een bedrijf dat instaat voor lak- en interieurbehandelingen van auto’s. Alexander is eigenaar van AE Cars, een zaak die luxewagens koopt en verkoopt. Beiden hebben een grote passie voor sportwagens en dat bracht hen dan ook samen.

“We kwamen elkaar vaak tegen op bijeenkomsten en evenementen van exclusieve wagens. Daarnaast is Alexander van Koolskamp en ik van Ardooie. We waren dus geen vreemden voor elkaar. Ik speelde met het idee om een evenement voor exclusieve wagens te organiseren en zocht daarbij een partner. In Alexander vond ik de ideale kandidaat. Hij was dan ook meteen enthousiast toen ik hem contacteerde”, steekt Bjorn van wal.

Aanstaande zondag vindt dan ook voor de allereerste keer het evenement AE Cars & Coffee plaats. 170 exclusieve wagens zullen de parking van evenementenhal De Ark in de Melkerijstraat vullen. Binnen stelt AE Cars enkele heel uitzonderlijke wagens voor en zijn er tal van standhouders uit de autosector aanwezig. Dat het evenement heel wat interesse wekt, is duidelijk wanneer je naar het Facebookevenement kijkt.

“Voorlopig klikten bijna 4.000 mensen op aanwezig. Dat wakkert ons enthousiasme alleen maar aan. We waren wel geschrokken van al die positieve reacties. Die doen ons al denken aan een tweede editie.”

Colonne naar Kortrijk

Tot 13 uur zijn al deze wagens te bewonderen op het gratis evenement aan De Ark. Om 13 uur vertrekken de bolides in colonne naar Kortrijk naar de GR8 International Car Show waar nog meer speciale wagens staan. Op de Facebookpagina werden al heel wat teasers geplaatst van exclusieve wagens die zondag afzakken naar Ardooie.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier