Adventure Bikes in Pittem herstelt uw fiets bij u thuis

Steve Neirinck volgde een opleiding fietstechniek. © (foto Jan)
Redactie KW

Recent besliste Steve Neirinck met Adventure Bikes een eigen zaak op te starten, waarbij hij zich vooral toelegt op het herstellen van fietsen bij de klant thuis. Daarnaast verkoopt hij ook fietsen en fietstassen voor bikepacking.

Steve Neirinck volgde een opleiding fietstechniek en deed ervaring op in de fietsenzaak van zijn oom en bij een andere fietshandelaar. “Ik vond dat ik voldoende ervaring had opgebouwd om zelf van start te gaan. Ik koos ervoor om een mobiele hersteldienst te starten en dit voor alle soorten van fietsen, zowel elektrische, stads- of racefietsen als mountainbikes. Ik heb mijn bestelwagen ingericht met alle benodigde materiaal. Ik herstel uiteraard zoveel mogelijk de fietsen ter plaatse, maar als het nodig is, kan ik ze ook naar mijn werkplaats meenemen of kunnen de mensen zelf langs komen. Omdat ik nog in opstart ben, doe ik het voorlopig in bijberoep, maar het is uiteraard de bedoeling hier volledig mijn brood mee te kunnen verdienen. Ik besef dat dit iets nieuw is en dat de mensen dit gewend zullen moeten worden, maar ik geloof in het concept. Nu, in coronatijden, is dit overigens ideaal. De mensen kunnen hun fiets laten herstellen, moeten zich niet verplaatsen en ik kan perfect hygiënisch werken. Bovendien is dit een mooie service die ik de mensen kan bieden. Steeds meer mensen bestellen fietsen via een webshop en dan kan een goede service de stimulans zijn om toch naar een handelaar te gaan. Ik werk overigens niet alleen aan fietsen, ik verkoop ook fietsen. Hier heb ik mij wel gespecialiseerd in race- en gravelfietsen en mountainbikes. Zo ben ik onder andere verdeler van MMR-bikes. Dit is een Spaans merk van fietsen dat in Spanje al een gekend merk is en dat nu de rest van Europa wil bereiken. Ik heb voor dit merk gekozen omdat ze een goede prijs-kwaliteit bieden aan scherpe prijzen.”

Bikepacking

Naast het herstellen en de verkoop van fietsen heb ik ook nog een derde segment: het verkopen en verhuren van fietstassen voor mountainbikes en gravelfietsen. Deze worden gebruikt voor bikepacking. Dit is het maken van avontuurlijke fietsreizen op off-road terrein. In België is dit nog relatief nieuw, maar in de Verenigde Staten is dit bijvoorbeeld al iets wat goed ingeburgerd is. Tegen die achtergrond verhuur ik overigens ook tassen. Op die manier kunnen mensen dit eens proberen, zonder alles al te moeten aankopen. Om praktische redenen en momenteel uiteraard om alles coronaveilig te laten verlopen, werk ik daarvoor via afspraak.” Adventure Bikes is gevestigd in de Veldstraat 17 in Pittem. U kunt er terecht van maandag tot donderdag van 17 tot 21 uur, op vrijdag van 17.30 tot 21 uur en op zaterdag van 8 tot 17 uur. Bellen voor een afspraak kan op 0485 65 54 96. Alle info op de website www.adventurebikes.be. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier