Admiral Freebee – A Duet For One

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Eén van de voordelen als showbizzmedewerker is dat je regelmatig een cd in je handen krijgt waarvan je na het beluisteren ervan dankbaar bent dat je die kans kreeg.

Ook ik word graag verrast door de keuze van een artiest. Wel, dit album is een leuke verrassing. We krijgen met A Duet For One een akoestisch optreden in onze huiskamer van Tom Van Laere, niet zomaar een Best-Off van zijn oeuvre, maar zowat een eigenzinnige keuze van de singer-songwriter. Op het merendeel van dit live opgenomen album hoor je hem en alleen zichzelf begeleiden op gitaar. Sporadisch wordt hij bijgestaan door zijn band, maar zachtjes op de achtergrond. Daarom krijg je precies het gevoel dat je live in het optreden zit. Het voelt heel puur aan, een pluim voor Roel Snellebrand en Jo Francken die het album opnamen en ook instonden voor de mix. Netjes gedaan, mannen!

De keuze van de nummers is verrassend, niet zozeer de grote hits, maar oude klassiekers en nieuwe nummers, precies of Admiral Freebee bij het spelen van deze nummers wil aantonen dat een liedje nooit is afgewerkt en meerderen gedaanten kan hebben. Het openingsnummer Admiral Freebee neemt je direct mee op een luchtige manier. Toch blijf je geboeid doorheen het album dankzij zijn gitaar en doorleefde stem die een waaier van emoties laat horen. De cover van Bob Dylan Man In The Black Coat weegt zwaar en blijft nog een tijdje hangen. Alle andere nummers heeft hij zelf geschreven, respect dus voor deze Antwerpse singer-songwriter. Get Out Of Time is een nummer dat je wel kent, maar in deze set is het nog dieper van toon en komt het precies meer tot zijn recht. Besluit: Admiral Freebee in duet met zichzelf en het publiek mag meegenieten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.