Administratieve staking bij hulpverleningszone Fluvia stopgezet

De zware bedrijfsbrand bij Mipa Frost in Bavikhove blijft de gemoederen bedaren. © CLL
Redactie KW

Het morrelde reeds een eindje binnen de structuur van Fluvia en een vernietigend rapport eind vorig jaar was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Verschillende onderhandelingen, tussen vakbonden en de zoneraad, draaiden uit op een sisser waardoor eind mei actie werd ondernomen.

Alle niet wettelijk verplichte administratieve taken werden niet meer uitgevoerd. “Een duidelijk signaal naar de zone toe zonder dat de veiligheid van de burger in het gedrang kwam“, verduidelijkt Joris Vanraes, secretaris bij het ACV.

Vandaag lijkt er opnieuw licht aan het einde van de tunnel te schijnen. “De zoneraad heeft klaarblijkelijk het signaal begrepen en we kregen een engagementsverklaring van voorzitter Francis Benoit“, klinkt het. “Onze nachtpermanentie krijgt 2 personen extra, ambulanciers en dispatchers worden in 12-uren shifts aan het werk gezet, achterstallige vergoedingen worden uitbetaald en enkele andere initiatieven werden eveneens naar voren geschoven”.

Voor de 3 vakbonden was dit engagement de positieve noot waar iedereen naar op zoek was en de staking werd stopgezet. “We wensen echter wel duidelijk te maken dat het niet bij loze woorden moet blijven“, sluit Joris af. “Eind dit jaar evalueren we de situatie. Is er geen verbetering merkbaar, dan zijn nieuwe acties niet uit te sluiten.”

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier