Adelson Valcke, echtgenoot van Ginette Osstyn, is op zondag 15 november overleden. Hij werd op 8 juni 1943 in Langemark geboren en zijn job in het onderwijs bracht hem naar Roeselare. Adelson Valcke doceerde vooral in de Latijnse en moderne richtingen wiskunde en fysica. Maar hij stond vooral bekend als dé fysica-leerkracht van het Klein Seminarie. "Het onderwijs onderging een interessante evolutie en een enorme vooruitgang", vertelde hij bij zijn afscheid als leerkracht in 2006. Dat betekende echter niet dat hij toen al afscheid nam van de school, hij zorgde ook nog jarenlang voor de uurroosters.

Basketter werd voetbalfan

Als leraar had hij ook altijd een goede band met de generaties leerlingen die bij hem passeerden. Hij had ook een boontje voor voetbal, al heeft hij zelf altijd en lang basketbal gespeeld. Maar toen hij in Roeselare niet ver van 't Motje - het legendarische veld van SK Roeselare - kwam wonen, werd hij supporter van 't Sport. Hij genoot er ook van dat sommige van zijn leerlingen het ook op het voetbalveld waar maakten.

Zijn beroepscarrière startte in 1967, in 2006 ging hij met pensioen. Zondag 15 november is hij in WZC Westerlinde overleden. Aanstaande vrijdag 20 november wordt wegens covid-maatregelen in beperkte kring afscheid genomen van Adelson Valcke. "Papa wordt gecremeerd en nadien op het urneveld begraven van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare", laat zoon Peter weten.

Adelson Valcke, echtgenoot van Ginette Osstyn, is op zondag 15 november overleden. Hij werd op 8 juni 1943 in Langemark geboren en zijn job in het onderwijs bracht hem naar Roeselare. Adelson Valcke doceerde vooral in de Latijnse en moderne richtingen wiskunde en fysica. Maar hij stond vooral bekend als dé fysica-leerkracht van het Klein Seminarie. "Het onderwijs onderging een interessante evolutie en een enorme vooruitgang", vertelde hij bij zijn afscheid als leerkracht in 2006. Dat betekende echter niet dat hij toen al afscheid nam van de school, hij zorgde ook nog jarenlang voor de uurroosters.Als leraar had hij ook altijd een goede band met de generaties leerlingen die bij hem passeerden. Hij had ook een boontje voor voetbal, al heeft hij zelf altijd en lang basketbal gespeeld. Maar toen hij in Roeselare niet ver van 't Motje - het legendarische veld van SK Roeselare - kwam wonen, werd hij supporter van 't Sport. Hij genoot er ook van dat sommige van zijn leerlingen het ook op het voetbalveld waar maakten.Zijn beroepscarrière startte in 1967, in 2006 ging hij met pensioen. Zondag 15 november is hij in WZC Westerlinde overleden. Aanstaande vrijdag 20 november wordt wegens covid-maatregelen in beperkte kring afscheid genomen van Adelson Valcke. "Papa wordt gecremeerd en nadien op het urneveld begraven van de stedelijke begraafplaats in de Groenestraat in Roeselare", laat zoon Peter weten.