Adeline Bekaert stopt als citycoach in Waregem

Adeline Bekaert verlaat na anderhalf jaar citycoach de stad voor een nieuwe, voltijdse job in een bedrijf. © DJW
Redactie KW

Huidig citycoach Adeline Bekaert blijft nog tot halfweg juni op post in het kantoor van Unizo Waregem op de derde verdieping van het Pand. Intussen werkt zij zich vanaf maandag 15 april in als management-assistant in een bedrijf.

Dat is een voltijdse betrekking terwijl haar taak als citycoach deeltijds was op freelance basis. Het autonoom gemeentebedrijf Wagso is nu op zoek naar haar opvolger die nog voor de grote vakantie moet aangesteld en een voltijdse opdracht krijgt aangeboden.

Als toekomstige moeder moet ik aan zekerheid denken

“Ik vertrek in elk geval met een goed gevoel. Anderhalf jaar lang citycoach in Waregem: het was een aangename ervaring waarbij ik veel heb opgestoken en toch ook heel wat Waregemnaars heb leren kennen”, aldus Adeline Bekaert. “Ik ga weg met spijt in het hart. Maar een voltijdse betrekking in een goed gerund bedrijf kan je niet zomaar naast je leggen. Als toekomstige moeder moet ik ook denken aan zekerheid.”

In die anderhalf jaar kon de afscheidnemende citycoach samen met het bestuur van Waregem Winkelstad toch een en ander realiseren. Het was niet altijd gemakkelijk, ook al omdat zeker het handelscentrum zich in de diverse straten en in Het Pand in een overgangsfase bevindt. Zo heb je in de Stormestraat momenteel diverse bouwprojecten van appartementsblokken met gelijkvloerse, commerciële ruimtes. Voor Het Pand is het dan weer wachten op begin volgend jaar wanneer de grootschalige make-over en herinrichting plus vernieuwing start. Daarvoor zal de aannemer zeker drie jaar nodig hebben.

Nieuw jasje

“De toekomst van het handelscentrum oogt mooi”, dixit Adeline. “Als al die projecten af zijn, heb je een totaal nieuwe, commerciële aantrekkingspool die er jong en fris zal uitzien. Nu al stel je vast dat er nieuwe handelszaken zijn. Veel leegstand is er evenmin. Nog even geduld en dan heeft Waregem weer een op en top hedendaags winkelcentrum. Voor de realisaties van het voorbije anderhalf jaar met Winkelstad heb je onder andere de Mama Vipdag, die voor de tweede keer zal plaats vinden op 11 mei. Het weekend van Winkelen in Waregem staken wij in een nieuw jasje. Ik zal de stad missen. Maar ik kom heel graag af en toe zelf shoppen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier