Adegemnaar bouwt zitmaaier om tot sneeuwruimer

“Twee jaar terug heb ik een houten sneeuwploeg gemaakt die ik op mijn grasmaaier kon monteren”, vertelt Marnix Willems.© LV
“Twee jaar terug heb ik een houten sneeuwploeg gemaakt die ik op mijn grasmaaier kon monteren”, vertelt Marnix Willems.© LV
Redactie KW

Van zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, kijkt Marnix Willems (67) uit Adegem zijn grasmaaier na. Die wordt dan omgebouwd tot sneeuwruimer. De sneeuwploeg die op de grasmaaier komt, heeft hijzelf gemaakt. Als de gemeente de voetpaden herstelt, kan hij niet alleen op het wegdek maar ook op het voetpad de sneeuw in zijn straat ruimen.

De Dr. Herrebautlaan in Adegem is een doodlopend straatje met een twintigtal huizen waar iedereen iedereen kent en iedereen alles doet voor zijn straatje.

Marnix is al enkele jaren als beenhouwer met pensioen. Als lid van het feestcomité van de Dr. Herrebautlaan zet hij zich volledig in voor zijn straatje. Als handige harry heeft hij een paar jaar terug een sneeuwploeg in elkaar gestoken die hij op zijn grasmaaier kan monteren.

Zelden gestrooid

“In ons straatje wordt er door de gemeente zelden of nooit sneeuw geruimd of zout gestrooid. Twee jaar terug heb ik een houten sneeuwploeg gemaakt die ik op mijn grasmaaier kon monteren. Omdat het sneeuwruimen toen nog niet perfect verliep, heb ik wat aan de constructie gesleuteld. Vorige winter heb ik de sneeuwruimer niet moeten buiten halen want we hadden geen sneeuw van betekenis.”

“Vorig weekend kregen we dan wel de eerste sneeuwbuien. Dankzij mijn sneeuwruimer is ons straat nu even goed berijdbaar als de hoofdwegen. Het is jammer dat onze voetpaden er zo slecht bijliggen. Zoals de tegels er nu bijliggen kan ik er met mijn sneeuwruimer niet overrijden”, vertelt Marnix.

De gepensioneerde beenhouwer kreeg al veel positieve reacties op zijn initiatief. Hij was nog het meest verwonderd toen maandag voor het eerst een strooiwagen van de gemeente in zijn straatje kwam. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.