AD Delhaize Vichte schenkt 1.800 maaltijden aan mensen in armoede na foute bestelling

Mélanie Loosveldt en Timothy Peelaers, zaakvoerders AD Delhaize Vichte, schonken 1.800 kant-en-klaarmaaltijden aan het Sociaal Huis in Anzegem.
Redactie KW

Afgelopen week schonken Mélanie Loosveldt en Timothy Peelaers, zaakvoerders AD Delhaize Vichte, 1.800 kant-en-klare spaghetti aan het Sociaal Huis van Anzegem om uit te delen aan kwetsbare gezinnen.

“We maakten een manuele fout bij de bestelling van de kant-en-klare spaghetti,” vertelt Timothy Peelaers (34), zaakvoerder van AD Delhaize in Vichte. “De bedoeling was om 1 hoeveelheid te bestellen, die uit 12 porties bestaat. In plaats daarvan hadden we 172 eenheden besteld, wat maakt dat er 2064 kant-en klare porties spaghetti onze richting uitkwamen.”

Bedeling via Het Sociaal Huis

“Een deel van de maaltijden hebben we verkocht in de winkel. De overige 1.800 maaltijden schonken we aan Het Sociaal Huis. Het is immers niet het moment om spaghetti-avonden te organiseren voor 2.000 man’, lacht Timothy. Het Sociaal Huis deelde 411 porties uit in Anzegem. De rest schonken ze aan Food Act van Welzijn 13. Food Act is een organisatie die op zoek gaat naar voedseloverschotten en die herverdeelt aan mensen in armoede.

“Dit is een mooi initiatief”, vindt Davy Demets, schepen van Welzijn (INZET). “De 411 Anzegemnaren hebben deze maaltijd met dankbaarheid ontvangen via de huis-aan-huisvoedselbedeling, georganiseerd door Het Sociaal Huis. En de rest werd via Food Act aan de sociale organisaties in Zuid-West-Vlaanderen verdeeld.” (GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier