ACV-vrijwilligers maken ‘sociale zekerheid’ zichtbaar in Tielt

We zien van links naar rechts: Lieven Vandendriessche, Christine Duyck, Peter Debaenst, Rudi Van Colen en Emma Verbeken.© gf
We zien van links naar rechts: Lieven Vandendriessche, Christine Duyck, Peter Debaenst, Rudi Van Colen en Emma Verbeken.© gf
Redactie KW

Een stuk van je loon gaat naar de ‘RSZ’, maar dat dit systeem iedereen mee helpt beschermen, is te weinig gekend. ACV West-Vlaanderen voert daarom overal in de provincie zichtbaarheidsacties, ook in Tielt aan het rondpunt van de Zuiderring.

De sociale zekerheid is een onzichtbare kracht en de vrijwilligers van het ACV willen die sociale zekerheid zichtbaar maken. Zeker in deze coronatijden ontdekken veel mensen het belang ervan: werknemers, die door de crisis tijdelijk werkloos waren, kregen dankzij de sociale zekerheid voor die periodes een uitkering en konden zo toch hun job behouden. Maar denk ook aan de ziektekosten en ziekte-uitkeringen waarop je kan terugvallen of het corona-ouderschapsverlof voor ouders met opvangproblemen bij een schoolsluiting. Ook via tijdskrediet, jaarlijkse vakantie voor arbeiders, werkloosheid, pensioen… doet iedereen vroeg of laat beroep op deze sociale zekerheid.

Sterke sociale zekerheid blijft nodig

Maar het is helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn. Er wordt aan de poten van die sociale zekerheid gezaagd. De vorige regering liet de werkgeversbijdragen zakken en sommige politici en werkgevers nemen de sociale zekerheid graag in het vizier als het gaat over besparingen. Maar daarbij wordt vergeten hoe zeer ieder van ons belang heeft bij een sterke sociale zekerheid. Het ACV wil aantonen dat besparingen op de sociale zekerheid iederéén raken, en zeker de zwaksten. We blijven opkomen voor een sterke sociale zekerheid.

Op www.onzesocialezekerheid.be lees je hierover meer.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten