Activiteitenweek moet Atelier Offline in Waregem boost geven

Els Ghyselinck: "De eerste zes maanden waren zeer heftig." © PNW
Redactie KW

Na een rustpauze van enkele weken tijdens de zomermaanden, schiet Atelier Offline in de Groene Wandeling volgende week haar nieuwe werkjaar op gang. Dat doet het bestuur van Atelier Offline dan ook met een heuse activiteitenweek, genaamd ‘De Mooiste Zomerweek’.

Eerst een stand van zaken: minder dan een jaar nadat Marc Vermeersch, Els Ghyselinck, Annelies Blancke en Catherine Deschryver de voormalige fietsenherstelplaats van Roger Bostoen een nieuwe bestemming gaven, lijkt het voor de wind te gaan met Atelier Offline. “We mogen zeker niet klagen”, vertelt Els Ghyselinck. “Het is zelfs zo dat de eerste zes maanden zelfs heel heftig waren. Een vlotte start, dat wel, maar we hebben er ook veel tijd en energie in gestoken.”

40 leden

Om alles houdbaar te houden, werd er ondertussen ook een vijfde bestuurslid aangeworven. “Bert Vermeulen is erbij gekomen. Dat was nodig om alle activiteiten te kunnen blijven bolwerken”, stelt Els. “Eigenlijk zou het goed zijn mocht er nog iemand toetreden tot het bestuur.” En niet enkel bestuursleden zijn welkom, ook mensen die lid willen worden van Atelier Offline, zijn absoluut nog welkom. “Momenteel hebben we ruim 40 leden, die trouwens uitgenodigd zijn op de brunch tijdens onze activiteitenweek die volgende maandag start.”

Atelier Offline heeft heel wat in petto voor die ‘Mooiste Zomerweek’. “De keuze voor de week van 15 augustus is trouwens bewust. Uiteraard is het een week met een feestdag, wat mooi meegenomen is”, zegt Els. “Maar ook: het is de week vóór Waregem Koerse, traditioneel een week waarin er al heel veel te doen is in Waregem.”

Familieworkshops

Op maandag 12 augustus en dinsdag 13 augustus zijn er sessies pottendraaien gepland, terwijl er op diezelfde maandag en vrijdag 16 augustus speciale familieworkshops doorgaan. “Daarvoor werken we samen met cultuurcentrum De Schakel, die een speciaal project rond ‘De Stad’ heeft lopen. Wij breien daar ook een samenwerking met de Kringloopwinkel aan.”

“Wat nog? Woensdagavond staat in het teken van muziek en poëzie, met een act van dj Carmen“, gaat Els verder. “Nog meer muziek trouwens op vrijdag, tijdens AZ-Roulette. Dat is een avond die in elkaar gestoken wordt door Bert. Hij selecteerde 26 platen uit de rijke Belgische popgeschiedenis en de aanwezigen mogen de volgorde kiezen.”

Probeersel

Ten slotte is er nog de tweedehands boekenmarkt op zondag 18 augustus. “Daarbij bouwen we verder op onze rommelmarkt van enkele weken terug. Iedere verkoper kan een standje huren en er z’n oude boeken aanbieden aan de bezoekers. En daarmee is onze zomerweek dan rond. Het is opnieuw een probeersel, die zomerweek, maar eigenlijk alles wat we hier organiseren is dat ook (lacht)“, aldus Els Ghyselinck. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier