Activiteitencentrum ’t Ander lanceert oproep naar creamateriaal

Isabelle Lehouck en Nathanie Joos van Covias – 't Ander, afdeling Veurne, met enkele werkjes en een gesponsorde tablet.©José Tyteca JT
Isabelle Lehouck en Nathanie Joos van Covias – 't Ander, afdeling Veurne, met enkele werkjes en een gesponsorde tablet.©José Tyteca JT
Redactie KW

Het Veurnse activiteitencentrum ’t Ander is op zoek naar creamateriaal, waarmee het pakketjes kan maken zodat mensen thuis ook een leuke en creatieve invulling kunnen geven aan hun vrije tijd.

Door de coronamaatregelen moest activiteitencentrum ’t Ander, onderdeel van het samenwerkingsverband Covias, begin november opnieuw de deuren sluiten voor groepsactiviteiten. Volwassenen met een psychische kwetsbaarheid kunnen er terecht voor ondersteuning en begeleiding op vlak van vrije tijd, ontmoeting en vorming, maar ook met vragen omtrent arbeidsmatige activiteiten.

“Tijdens de vorige lockdown in het voorjaar deden we een oproep voor puzzels en tijdschriften waarmee we vrijetijdspakketjes hebben samengesteld op maat van elk individu. Deze oproep, en vooral de reactie erop, was een groot succes.! Aan iedereen die ons hierin steunde, een welgemeende dankuwel!”, zegt Isabelle Lehouck, activiteitenbegeleider en trajectbegeleider arbeid.

Online en buitenactiviteiten

Begin juni kon er opnieuw opgestart worden, zij het in beperkte, kleinere groepen. “We hebben een deugddoende zomerperiode achter de rug, waarbij we hebben ingezet op wekelijks wandelen en/of fietsen, picknicken in het stadspark in Veurne, creamomenten, deelnemersvergaderingen, enzovoort”, vertelt Isabelle.

Begin november werd de werking opnieuw tijdelijk aangepast. Vrij snel werd er overgegaan naar een grotendeels onlinewerking. Het herfstweer laat immers niet altijd toe om veel buitenactiviteiten op voorhand te plannen en organiseren. Omdat niet iedereen het materiaal heeft om te participeren in deze online werking, kon het centrum, dankzij een financieel duwtje in de rug door Cera, een aantal tablets aaankopen.

Nieuwe oproep

“We willen via deze weg een oproep doen naar creamateriaal waarmee we weer pakketjes kunnen maken zodat mensen thuis ook een leuke en creatieve invulling kunnen geven aan hun vrije tijd. De kerstperiode is voor veel deelnemers immers een eerder moeilijke periode. We denken hierbij aan oude kaarsen, oude wenskaartjes, wijnkurken, bloemschikmateriaal, “diamant painting”, enzovoort. Stuur gerust een mailtje naar tander@covias.be of contacteer ons op 0491 89 79 30”, besluit Isabelle. (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.